Update articol:

S&P 500 atinge un nou record pe fondul rezultatelor bune ale companiilor; întâlnirea Fed în atenție

investitiile la bursa, diversificarea

Indicele S&P 500 a urcat marți la un nivel record – înainte de decizia cheie a Rezervei Federale aşteptată de investitori– deoarece câștigurile puternice ale companiilor le-au oferit investitorilor încredere într-un raliu la sfârșitul anului, potrivit CNBC.

Dow Jones Industrial Average a crescut cu aproximativ 135 de puncte până la un maxim intraday. Indicele S&P 500 a urcat cu 0,3% la un record intraday, iar Nasdaq Composite, axat pe tehnologie, a câștigat 0,1%. Toţi cei trei indici au închis luni la maxime istorice.

Acțiunile Tesla  au scăzut cu 3,5%, deși crescuseră cu peste 50% doar în ultima lună. Scăderea vine în urma unui raport conform căruia producătorul auto recheamă 11.700 dintre vehiculele sale din cauza unei erori de comunicare și unui tweet al fondatorului companiei, Elon Musk, conform căruia Tesla nu a semnat încă un contract cu gigantul de închirieri Hertz.

Toți cei trei indici bursieri majori din SUA au atins noi maxime intraday și au închis la recorduri în timpul şedinţei de luni, deoarece investitorii continuă să parieze pe un raliu de creştere la sfârșitul anului, în ciuda problemelor legate de lanțul de aprovizionare, a riscului legat de pandemia Covid și a Rezervei Federale, care este pe cale să indice că va retrage unele stimulente. Reuniunea de două zile a Fed are loc marți și miercuri.

În această întâlnire, FED va decide dacă va începe de luna asta retragerea treptată a injecției de lichiditate lunară din piaţă în valoare de 120 miliarde de dolari pentru a putea anul viitor să crească dobânda de referință la dolari.

Decizia FED de retragere a lichidității din piață, din această săptămână, urmărește combaterea inflației și va avea efect asupra burselor din intreaga lume deoarece va marca sfârșitul perioadei banilor ieftini, potrivit analiştilor din piaţă.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)