Update articol:
”ROMÂNIA DIGITALĂ ONLINE FORUM”

Sabin Sărmaş: Pentru digitalizarea României avem nevoie de un mediu de business profund transformat digital

Foto Facebook

Pentru digitalizarea României avem nevoie de un mediu de business profund transformat digital, a afirmat marţi Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, menţionând totodată că este esenţial să avem licitaţia 5G în acest an.

“Pentru digitalizarea României avem nevoie de un mediu de business profund transformat digital şi, aici, trebuie să spun cu regret că, din păcate, nu am accelerat suficient de mult nişte programe de digitalizare sau un program de digitalizare al IMM-urilor pe care l-am început anul trecut. Sper, şi din ce ştiu, din ce am văzut, în PNRR îşi va găsi loc acest proiect pentru că avem nu doar un stat care nu are soluţii de e-guvernare de cel mai înalt nivel, dar avem şi foarte multe companii care suferă – şi IMM-uri în special, la acest capitol. Ca un suport la toate aceste lucruri amintite anterior, exceptând competenţele digitale vine 5G, ca o infrastructură pentru tot ceea ce înseamnă a patra revoluţie industrială şi digitalizarea în sine. Este un subiect pe care nu vreau să-l evit, mai ales că avem o lege 5G promulgată după foarte multă dezbatere, după mult efort din partea multor instituţii ale statului din spectrul guvernamental şi a Parlamentului, de asemenea. Mă bucur că avem această lege. Mai avem un pas: avem nevoie de codul comunicaţiilor şi putem să avem licitaţia 5G”, a menţionat Sabin Sărmaş, la a treia ediţie a Forumului România Digitală.

Potrivit acestuia, este esenţial ca licitaţia 5G să aibă loc în acest an, “mai ales pentru că putem vorbi de o accelerare a procesului de implementare de infrastructură de 5G în România”.

“Este esenţial din punctul meu de vedere să avem această licitaţie în acest an, nu doar pentru că vorbim de venituri la bugetul naţional aflat astăzi sub presiune, ci mai ales pentru că putem vorbi de o accelerare a procesului de implementare de infrastructură de 5G în România. (…) Avem astăzi 5G în România. Nu este un 5G la întreg potenţialul lui, dar acest parcurs de implementare a tehnologiei 5G în România, într-un mod sigur, asigurând funcţionarea continuă a serviciilor esenţiale cum sunt cele de telecomunicaţii în România, va putea avea loc această accelerare odată cu licitaţia 5G. Mai avem, cu sprijinul Guvernului, de trecut codul comunicaţiilor. Sper că vom avea această licitaţie până la sfârşitul anului şi să intrăm într-o linie dreaptă pentru implementări – 5G la nivelul întregii ţări”, a subliniat Sabin Sărmaş, potrivit Agerpres.

Acesta susţine că 5G este o tehnologie care “va crea premisele unor oraşe cu adevărat inteligente”.

“5G-ul este o tehnologie care va crea premisele unor oraşe cu adevărat inteligente, unui alt timp de servicii medicale şi exemplele pot continua. Trebuie să fim una dintre primele ţări şi ne ţinem de acest obiectiv care au infrastructură 5G solidă”, a adăugat preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii