Update articol:
COMUNICAT

SAI Certinvest  – creştere cu 217% a numărului de investitori activi noi atraşi în primele două luni ale anului 2023 faţă de ultimele doua luni a anului trecut

SAI Certinvest, prima societate independentă de administrare a fondurilor de investiţii autorizată din România, anunţă o creştere cu 217% a numărului de investitori activi noi atraşi în primele două luni ale anului 2023 faţă de ultimele doua luni a anului trecut, ceea ce a produs o creştere de 3,9% în valoarea totală a activelor nete a fondurilor deschise de investiţii administrate de societate, comparativ cu luna decembrie 2022.

Ponderea cea mai mare în volumul subscrierilor din luna februarie au avut-o fondurile care investesc preponderent în acţiuni, cu o contribuţie de 80% din totalul subscrierilor noi. Din această categorie de fonduri, Certinvest BET Index a avut o contribuţie de 82.9%.

Ȋn România, indicele BET a înregistrat de la începutul anului o uşoară creştere, de aproximativ 3%. La nivel global, pieţele financiare oscilează pe fondul îngrijorărilor cauzate de situaţia financiară a unor bănci centrale din SUA şi Europa. Cu toate acestea, indicatorii economici se dovedesc rezilienţi, fapt subliniat şi de şefii celor mai importante bănci centrale care au continuat politica de creştere a dobânzilor de referinţă. Inflaţia a continuat să se afle la cote ridicate, arătând totuşi câteva semne de încetinire în ultimele luni.

“Deşi începutul de an ne aduce un semnal pozitiv privind păstrarea apetitului românilor pentru investiţii, este devreme să ne pronunţăm despre o revenire a situaţiei generale. Anul 2022 a marcat un declin de 31% al pieţei fondurilor de investiţii din România, pe fondul înăspririi condiţiilor economice, a majorării ratelor dobânzilor şi a războiului din Ucraina. Am adoptat o strategie prudentă, pentru a oferi încredere şi stabilitate investitorilor de retail”,  a declarat Alexandru Voicu, CEO SAI Certinvest.

SAI Certinvest are ȋn administrare 6 fonduri deschise de investiţii, 3 fonduri de investiţii alternative şi peste 150 de portofolii administrate privat.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out