Update articol:
CNS Cartel ALFA atrage atenția că legislația din România este extrem de permisivă cu interesele firmelor offshore, în detrimentul interesului statului român

Salariații companiei Electroaparataj Târgoviște – miting de protest în faţa Prefecturii (vezi video)

Compania Electroaparataj este controlată pe verticală de Grupul Broadhurst, înregistrat în Cipru

 

Salariații companiei Electroaparataj, membri ai Sindicatului Valahia, au organizat astăzi, între orele 12.00 – 14.00, în Piața Prefecturii din Târgoviște, un miting de protest, unde au făcut  prezența greviștilor la o lună de grevă generală, după care au semnat tabelele pentru următoarea perioadă de grevă, conform informaţiilor transmise de Federaţia Cartel Alfa.   

 

Publicată de Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" pe Joi, 30 mai 2019

 

 

La miting, au fost prezenți colegi din celelalte sindicate dâmbovițene și din alte filiale ale confederației Cartel ALFA pentru a transmite un mesaj de solidaritate salariaților aflați în grevă, dar și un mesaj de protest adresat clasei politice, care a abandonat lucrătorii din sectorul economic.

Cartel Alfa spune: “În lunga perioadă de la declanșarea conflictului de muncă, cu toate că obligația este de a continua negocierea până la găsirea unei soluții corecte pentru salariați, conducerea societății Electroaparataj a refuzat dialogul, înlocuidu-l cu amenințări cu dizolvarea companiei și denigrarea sindicatului.

Compania Electroaparataj este controlată pe verticală de Grupul Broadhurst, înregistrat în Cipru, care, potrivit situațiilor financiare depuse în 2018, a înregistrat un profit net de 98 822 963 lei (circa 21 milioane de euro). Totuși, compania Electroaparataj declară pierderi: în ultimii 14 ani, societatea a pierdut 28.626.744 lei, adică peste 6 milioane de euro, sumă care reprezintă circa 11 469 salarii la valoarea brută de 2496 lei/salariat (salariul pe care îl solicită greviștii!). Adică e ca și cum în această perioadă salariile tuturor muncitorilor ar fi fost plătite fără să producă nimic! O asemenea pierdere ar pune pe gânduri orice acționar orientat către profit, care însă în cei 14 ani managerul societății a rămas neschimbat. De fapt, modalitățile de control ale firmelor sunt numeroase și legale (alte firme ale proprietarilor prin care vând și cumpară, management asigurat de asociați/acționari printr-o altă firmă etc.), iar în final companiile subordonate sunt aproape ÎNTOTDEAUNA PE PIERDERE, ceea ce pune presiune pe salariați pentru a-i impiedica să ceară salarii mai bune”.

Liderii de filială ai Cartel Alfa transmit un mesaj de solidaritate greviştilor.

Publicată de Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" pe Joi, 30 mai 2019

 

CNS Cartel ALFA atrage atenția că legislația din România este extrem de permisivă cu interesele firmelor offshore, în detrimentul interesului statului român, iar normele juridice incidente în activitatea acestor firme trebuie revizuite de urgență.

Manifestanții au susţinut  în Romania nu se poate trăi cu circa 270 euro/lună.

Conform Cartel Alfa, mesajul lucrătorilor către clasa politică este că România nu trebuie să rămână o țară a muncii ieftine, din care se emigrează masiv pentru șansa la o viață decentă: “Este nevoie de revizuirea de urgență cadrul legislativ existent cu privire la Legea Legea 62/2011 a dialogului social pentru a restabili negocierea colectivă la toate nivelurile (negocierea contractelor colective de muncă de sector și național) și eliminarea îngrădirilor privind dreptul de asociere și acțiune colectivă. Reamintim principalele revendicări ale greviștilor: Creşterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel naţional, introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte şi implementarea unui Regulament de promovare, acordarea alimentaţiei de protecţie sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producţie, acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiţii grele de muncă, acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%, folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun sau subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament cu 1400 lei/salariat/an, plăti compensatorii în caz de disponibilizare, prima Paşte/Crăciun 650 lei, prima de vacanţă – 1.200 lei, tichete de masă de 15 lei/zi”. 

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/05/2024)

Disponibilitate vot on-line AGA 22.05.2024

AQUILA PART PROD COM (AQ) (20/05/2024)

Inregistrare teleconferinta rezultate financiare interimare T1 2024

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2024)

Volum actiuni Premier Energy PLC subscrise

Premier Energy PLC (PE) (20/05/2024)

Notificare WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES - rezultate oferta publica initiala de vanzare de actiuni emise de Premier Energy PLC