Update articol:
A ŞASEA ZI DE GREVĂ GENERALĂ

Conducerea Electroaparataj: “Iminenţa apariția stării de insolvență a societății (și implicit a falimentului acesteia) se datorează exclusiv activității Sindicatului Valahia”

Info El. Aparataj Info El. Aparataj

Broadhurst Industrial Management: “Societatea va convoca adunarea generală a acționarilor, pentru că aceștia să voteze privind dizolvarea voluntară a societății”

 

Toate plățile privind obligațiile salariale la societatea Electroaparataj au fost făcute la zi și nu există restanţe la plata taxelor, contributiior sociale, a furnizorilor, etc., deși compania a crescut salariile cu 18% în 2018, cu 7,26% în 2019 și, în aceeași perioada, bunurile și serviciile furnizate de terți au devenit mai scumpe cu 22,3%, potrivit informaţiilor transmise de conducerea Electroaparataj.

Președintele Consiliului de Administrație Broadhurst Industrial Management S.R.L., prin reprezentant permanent Adrian Ioan Rus, spune: “Cum însă Electroaparataj SA vinde 90% din producție la export, nu poate să transfere decât o mică parte din aceste creșteri clienților săi și de aceea nu poate să susțină alte creșteri salariale în continuare, așa cum solicită Sindicatul Valahia.

În ceea ce privește relația management – angajați, aceasta a fost una foarte bună și nu au existat tensiuni niciodată. De câteva luni însă, Sindicatul Valahia, care nu provine din societate și nu cunoaște problemele specifice, a convins personalul muncitor să intre în grevă, urmând că pe perioada grevei, să asigure plata zilelor de greva. Practic, a oferit personalului muncitor șansă să stea acasă, plătit din fondul de greva și să ceară măriri salariale – o oferta greu de refuzat!

Întrucât nu există o dispută între management și angajați iar piața muncii este una foarte concurențială – acțiunea Sindicatului Valahia este una ostilă economiei, făcută cu rea intenție și distrugătoare pentru Electroaparataj.

În această conjunctură, societatea și-a anunțat clienții despre situatia existența și a programat o reducere treptată a livrărilor, până la stoparea definitivă a acestora.
De asemenea, societatea va convoca adunarea generală a acționarilor, pentru că aceștia să voteze privind dizolvarea voluntară a societății.

Având în vedere toate aceste aspecte, considerăm că iminenţa apariția stării de insolvență a societății (și implicit a falimentului acesteia) se datorează exclusiv activității Sindicatului Valahia, care așa cum am precizat anterior, nu provine din societate și nu cunoaște problemele specifice cu care se confruntă societatea, nu este legat de personalul societății și nu are interesul să susțină activitatea de producție a societății și locurile de muncă create de această, interesul dânșilor fiind doar acela de a-și crește numărul de membri și pe cale de consecință, fondurile constituite din cotizația ce va fi plătită de către noii membri”.

Sindicaliştii de la Electroaparataj Târgovişte (ELJ), producător de aparate electrice controlat de fondul de investiţii Broadhurst, se află în a şasea zi de greva generală, declanşată pe termen nelimitat, potrivit Cartel Alfa, după ce sindicaliştii au organizat o grevă de avertisment.

Sindicatul Valahia susţine într-un comunicat de presă: „Principalele revendicări ale salariaţilor sunt: creşterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel naţional, introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte şi implementarea unui Regulament de promovare, acordarea alimentaţiei de protecţie sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producţie, acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiţii grele de muncă, acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%, folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun sau subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament cu 1400 lei/salariat/an, plăti compensatorii în caz de disponibilizare, prima Paşte/Crăciun 650 lei, prima de vacanţă – 1.200 lei, tichete de masă de 15 lei/zi. (…)

Patronatul SC Electroaparataj SA a refuzat constant şi cu consecvenţă să aibă un dialog real cu Sindicatul Valahia. (…) Modalitatea aleasă de conducerea societăţii de a înlocui dialogul cu verificarea camerelor de luat vederi  şi pedepsirea exemplară a grevistilor pentru presupuse abateri disciplinare în timpul programului de lucru  este regretabilă şi făcută cu rea-credinţă. Sindicatul Valahia va contesta în instanţă toate sancţiunile dispuse de conducerea societăţii, care au ca scop nedeclarat determinarea salariaţilor să renunţe la grevă”. 

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/02/2023)

Raport auditor tranzactii parti afiliate an 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)