Update articol:

Salzgitter AG, E.ON și Linde încep exploatarea unei centrale de producere a hidrogenului folosind energie eoliană

E.ON Energie România fuziune cu E.ON Furnizare Gaz

Salzgitter AG, E.ON și Linde încep exploatarea unei centrale de producere a hidrogenului folosind energie eoliană, potrivit unui comunicat de presă care spune că aceşti trei parteneri ai proiectului -au făcut un pas important și fără precedent spre decarbonizarea industriei siderurgice.

Odată cu punerea în funcțiune a proiectului de cuplare sectorială „Wind Hydrogen Salzgitter – WindH2”, singurul de acest fel din Germania, hidrogenul verde va fi produs în fabrica Salzgitter folosind electricitate din energie eoliană, se mai arată în comunicat.

WindH2 este o componentă centrală a proiectului SALCOS® care presupune o tehnologie de fabricare a oțelului cu emisii scăzute de CO2, dezvoltată de Salzgitter AG. SALCOS descrie cel mai eficient mod de a reduce emisiile de CO2 și, pe termen lung, chiar de a realiza o producție de oțel aproape fără CO2. Hidrogenul generat din surse regenerabile va înlocui carbonul necesar anterior pentru topirea minereului de fier. Cele trei furnale care funcționează în prezent vor trebui înlocuite treptat cu centrale cu reducție directă și cuptoare cu arc electric. O astfel de transformare a producerii oțelului ar putea reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 95% până în 2050.

Facilitățile nou construite au fost prezentate recent publicului din Salzgitter. Printre cei prezenți la deschidere s-au numărat oficialități din partea guvernului german precum și Dr. Johannes Teyssen, CEO al E.ON SE; Marten Bunnemann, CEO al Avacon AG, și prof. Dr. Ing. Heinz Jörg Fuhrmann, CEO al Salzgitter AG.

Avacon operează șapte turbine eoliene nou construite, cu o capacitate totală de 30 de megawați pe șantierul Salzgitter AG. Salzgitter Flachstahl GmbH a instalat două unități de electroliză PEM de 1,25 megawați PEM pe amplasamentul centralei, care vor genera aproximativ 450 de metri cubi/oră de hidrogen cu o puritate mare. Hidrogenul este deja utilizat în procesul de producție a oțelului pentru ardere și în liniile de galvanizare la cald.

Cu „WindH2”, partenerii doresc să câștige atât cunoștințe cât și experiență cu producția de energie eoliană și hydrogen la fața locului, precum și înglobarea lor în procedurile și procesele complexe ale unei siderurgii integrate. Costurile pentru întregul proiect se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro. Construcția instalației de electroliză a fost finanțată de KfW.

Prof. Dr. Ing. Heinz Jörg Fuhrmann, președintele Comitetului executiv al Salzgitter AG, a declarat: “Suntem mândri că suntem pionieri în utilizarea la scară industrială a hidrogenului verde în industria siderurgică. După cum demonstrează proiectul nostru SALCOS, suntem capabili din punct de vedere tehnologic să realizăm reduceri semnificative de CO2 folosind hidrogenul. Cuplarea sectorului „Wind Hydrogen Salzgitter-WindH2”, care este unic până în prezent în Germania, este un element semnificativ pentru producerea de oțel ecologic.”

Dr. Johannes Teyssen, CEO al E.ON SE: „Gazele verzi au ceea ce este necesar pentru a deveni „esența” tranziției energetice și aduc o contribuție semnificativă la decarbonizarea mobilității și a căldurii din industrie. Proiectul implementat în comun simbolizează o etapă importantă pe calea producției de oțel practic fără CO2 și arată că o cuplare inteligentă din sector poate înlocui combustibilii fosili.”

Marten Bunnemann, CEO Avacon AG: “Odată cu parcul eolian de pe amplasamentul industrial al Salzgitter AG, furnizăm energie electrică regenerabilă pentru producția de hidrogen verde. Aceasta este utilizată direct în procesele de producție și înlocuiește combustibilii fosili. Vom continua să conducem acest proces împreună cu partenerii noștri din mediul politic, de cercetare și industrie.”

Olaf Lies, Ministrul Mediului, Energiei, Construcțiilor și Protecției Climei din Saxonia Inferioară: “Ceea ce mulți credeau acum câțiva ani că este o viziune fantastică a viitorului se întâmplă aici: decarbonizarea treptată a producției de oțel. Protecția climei în sectorul energetic și industrial este mult mai mult decât doar energie electrică din surse regenerabile. Este vorba despre asigurarea locurilor de muncă înalt calificate și dezvoltarea în continuare a bazei noastre industriale. Pe măsură ce crește costul CO2, oțelul verde va deveni tot mai economic. Prin urmare, lumea urmărește cu interes să vadă ce se produce aici. Munca de pionierat realizată aici are toate șansele de a deveni un succes de export „Made in Germany”.

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (16/08/2022)

Detalii teleconferinta rezultate S1 2022

TERAPLAST SA (TRP) (16/08/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 8 august - 12 august 2022

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.001/34,800/33,800 (EBDOWTS22) (16/08/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 16 si 17 August 2022

PREFAB SA (PREH) (16/08/2022)

Raport semestrial S1 2022