Update articol:

Saniya Melnicenco, director în cadrul NIS Petrol, a preluat președinția ROPEPCA

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie (ROPEPCA) are din această lună o nouă conducere, cu un mandat de un an, informează asociaţia printr-un comunicat remis, duminică.

Componenţa Consiliului Director al ROPEPCA va fi asigurată până în noiembrie 2019 de: Saniya Melnicenco (NIS Petrol)-preşedinte, Artur Stratan (Amromco Energy)-vicepreşedinte, Mark Wagley (Hunt Oil), Norbert Groeschner (OMV Petrom) şi Michel Louboutin (Expert Petroleum) în calitate de membri.

Noul preşedinte ROPEPCA, Saniya Melniceco, este de profesie jurist, cu o experienţă de peste 18 de ani în domeniu. Ea lucrează în cadrul companiei NIS Petrol din anul 2012, deţinând poziţia de director al Departamentului Juridic şi Afaceri Corporative. Totodată, în ultimii patru ani Saniya Melnicenco a fost un membru activ al conducerii ROPECA, fiind implicată în toate proiectele şi programele derulate de asociaţie. Aceasta preia mandatul de preşedinte al ROPEPCA de la Harald Kraft, Country Manager al Stratum Energy România.

“ROPEPCA a militat în permanenţă pentru asigurarea unui mediu de afaceri predictibil şi atractiv pentru companiile din domeniul explorării şi exploatării petroliere din Romania. Am întâmpinat numeroase provocări în acest sens în ultimii ani. Îmi propun ca, alături de colegii mei din conducerea ROPEPCA, să reuşim să depăşim aceste provocări, prin promovarea unui dialog deschis şi constructiv cu toate părţile interesate. Sper să creştem astfel gradul de înţelegere asupra importanţei industriei de explorare şi exploatare petrolieră. Ne dorim ca această conştientizare să permită dezvoltarea unui cadru de politici publice echilibrat şi stabil, care să încurajeze investiţiile în acest domeniu de tradiţie din Romania”, a declarat Saniya Melnicenco.

Potrivit acesteia, principalele provocări cu care se confruntă industria onshore de tiţei şi gaze sunt nevoia stringentă de modernizare a cadrului legislativ în domeniul explorării şi exploatării resurselor petroliere, şi de creştere a competitivităţii pieţei precum şi lipsa unui orizont clar cu privire la organizarea rundei a 11-a de concesionare de noi perimetre petroliere

“Cred în continuitate şi consolidarea relaţiei dintre stat şi mediul de business. Aşa cum am spus de nenumărate ori, ROPEPCA este un partener de dialog pentru stat, în vederea creării unui mediu prielnic şi atractiv pentru acest sector de economie şi am convingerea că asociaţia va reuşi să fie şi pe viitor un promotor puternic al celor mai bune practici pentru industria petrolieră”, a declarat, la rândul său, fostul preşedinte al asociaţiei, Harald Kraft.

Membrii ROPEPCA au subliniat importanţa pe care un sistem legislativ şi fiscal predictibil, stabil şi competitiv o are asupra funcţionării optime a industriei de explorare şi producţie petrolieră şi, implicit, asupra beneficiilor strategice aduse de aceasta: consolidarea securităţii energetice la nivel naţional şi regional, precum şi susţinerea creşterii economiei naţionale.

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) a fost fondată în noiembrie 2012, având scopul de a consolida imaginea sectorului onshore upstream din România şi de a îmbunătăţi relaţia şi comunicarea acesteia cu autorităţile guvernamentale, regionale şi locale, cu agenţiile naţionale şi cu publicul general. ROPEPCA reuneşte 16 dintre cei mai importanţi deţinători de acorduri de concesiune petrolieră onshore încheiate cu statul român. Membrii asociaţiei deţin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de explorare, dezvoltare şi producţie onshore din România, reprezentând pentru anii 2014-2017 investiţii cumulate de peste 4 miliarde de euro, contribuţii către bugetul de stat de 5,5 miliarde de euro, precum şi crearea şi menţinerea a 14.000 de locuri de muncă.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/03/2021)

Reluare plata dividend 2019

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (02/03/2021)

Raport curent cf art. 234, alin. 1, litera i) din Reg. 5/2018

ELECTROARGES SA (ELGS) (02/03/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020 - versiune limba Engleza

Erste Group Bank AG (EBS) (02/03/2021)

Notificare - detineri < 4%