Update articol:

Sanjeev Gupta (GFC Alliance):Prin achiziţia celor şapte combinate ArcelorMittal devenim al treilea producător de oţel din Europa

www.libertyhousegroup.com www.libertyhousegroup.com

Achiziţia de către Liberty a celor şapte combinate siderurgice deţinute de ArcelorMittal va crea al treilea producător de oţel din Europa, afirmă Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Alliance, grupul din care face parte cumpărătorul.

“Suntem încântaţi că UE a validat Liberty ca fiind un cumpărător potrivit pentru aceste active. Prin această achiziţie devenim al treilea producător de oţel din Europa. Suntem un grup ambiţios şi continuăm să evoluăm. Reunirea activelor noastre internaţionale din domeniul oţelului face parte din expansiunea noastră deliberată, strategică şi durabilă. Vom folosi experienţa noastră integrată şi lanţul de distribuţie în domeniul oţelului şi al mineritului pentru a aduce valoare adăugată. Grupul nou format va îngloba oţelăriile integrate ale Liberty din Whyalla, afacerile miniere şi cu cocs metalurgic din Australia, activele Grupului Liberty House din Marea Britanie şi facilităţile de producţie preluate de la ArcelorMittal din Europa”, a declarat preşedintele executiv al GFG Alliance, potrivit unui comunicat al Liberty.

Uniunea Europeană a aprobat oferta  Liberty pentru achiziţia a şapte combinate siderurgice deţinute de ArcelorMittal, printre care şi fostul Sidex Galaţi. 
Ca urmare a acestei aprobări, GFG Alliance, grupul din care face parte Liberty, şi-a anunţat intenţia de a integra mai multe afaceri în domeniul oţelului, ingineriei şi mineritului într-o singură entitate globală, capabilă să acopere activele din Marea Britanie, Europa şi Australia.

Noul conglomerat va include toate activităţile din domeniul siderurgic şi al ingineriei în Marea Britanie, activităţile siderurgice din Whyalla, o serie de mine de aur şi mine de cocs metalurgic din Australia şi, odată finalizată tranzacţia, cele şapte combinate siderurgice achiziţionate de la ArcelorMittal în Europa. Noul grup format va exclude afacerile GFG în domeniul reciclării şi al materialelor pentru construcţii deţinute în Australia şi SUA.

Fuziunea şi integrarea planificate vor face ca Liberty să ajungă între primii 10 producători de oţel din afara Chinei, creând astfel mai multe avantaje competitive.

În plus, achiziţia activelor ArcelorMittal din Europa va permite creşterea capacităţii de producţie a Liberty pe o gamă completă de produse plate şi lungi, ceea va duce la o evoluţie semnificativă pe zona de producţie minieră şi de oţel pentru grupul Liberty.

GFG Alliance are sediul central la Londra şi este un grup internaţional de companii fondate şi conduse de familia britanică Gupta.

GFG Alliance are o cifră de afaceri anuală de peste 15 miliarde de dolari şi 15.000 de angajaţi. Achiziţia activelor ArcelorMittal din Europa va creşte forţa de muncă a companiei la aproximativ 30.000 de angajaţi şi la o cifră de afaceri de peste 20 de miliarde de dolari. 

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii