Update articol:

Scădere de aproape 365 de miliarde de dolari pe piața criptomonedelor, după ce Tesla a oprit achizițiile de mașini cu bitcoin

Sursa Facebook

Sute de miliarde de dolari au fost șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter că producătorul de vehicule electrice va suspenda achizițiile de mașini cu bitcoin, scrie CNBC.

În jurul orei 06:06, ora Singapore, joi, când Musk a făcut anunțul, valoarea întregii piețe a criptomonedelor se ridica la aproximativ 2,43 miliarde de dolari, potrivit datelor de la Coinmarketcap.com.

În jurul orei 8:45, capitalizarea de piață scăzuse la aproximativ 2,06 miliarde de dolari, ștergând în jur de 365,85 miliarde de dolari. Piața a mai recuperat unele pierderi. De la tweet-ul lui Musk, piața criptomonedelor a văzut o scădere de 165,75 miliarde de dolari în jurul orei 9:22, ora Singapore.

În februarie, Tesla a anunțat, într-un dosar de reglementare, că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și a planificat să accepte criptomonede pentru plăți.

https://twitter.com/elonmusk/status/1392602041025843203/photo/1 

Musk a invocat joi îngrijorările legate de mediu și a declarat că Tesla este „îngrijorată de utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili pentru extracția și tranzacțiile Bitcoin, în special cărbunele, care are cele mai rele emisii dintre toți combustibilii”.

Bitcoin nu este emis de o singură entitate, cum ar fi o bancă centrală. În schimb, este întreținut de o rețea de așa-numiți „mineri”. Acești mineri folosesc calculatoare special construite, care necesită multă energie pentru a rezolva puzzle-uri matematice complexe, pentru ca tranzacțiile bitcoin să se valideze. Consumul de energie al Bitcoin este mai mare decât al unor țări.

În jurul orei 9:34, ora Singapore, bitcoinul a scăzut cu peste 12%, sub pragul de 50.000 $ pentru prima dată de la 24 aprilie, potrivit datelor CoinDesk. În ciuda scăderii recente, Bitcoin are în continuare un plus de peste 400% în ultimele 12 luni.

Musk a fost un mare susținător al monedelor digitale, inclusiv bitcoin și dogecoin, contribuind la creșterea prețurilor lor în ultimele luni.

CEO-ul Tesla a declarat că Tesla nu va vinde niciun bitcoin și intenționează să-i folosească pentru tranzacții „de îndată ce mineritul va trece la o energie mai durabilă”.

În ultimul an, băncile majore de investiții precum Goldman Sachs și Morgan Stanley au căutat, de asemenea, modalități de a permite clienților lor bogați să obțină expunere la bitcoin.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie