Update articol:

Isabel Schnabel (BCE): Majorarea ratelor dobânzilor ar avea un impact devastator

Isabel Schnabel Sursa foto: ecb.europa.eu

Majorarea ratelor dobânzilor în zona euro în contextul actual ar avea un impact devastator, a afirmat duminică Isabel Schnabel, membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, adăugând că avansul temporar al preţurilor nu trebuie confundat cu o tendinţă, transmite Reuters.

În cadrul unui interviu acordat postului public de radio, Schnabel a fost întrebată cât vor avea de aşteptat cei care fac economii până când BCE va renunţa la dobânda zero. “Nu pot spune când va fi majorată rata dobânzii, dar ceea ce pot spune este că o majorare în contextul actual ar avea un impact devastator şi nimeni nu ar trebui să-şi dorească asta”, a răspuns oficialul BCE, potrivit Agerpres.

În 21 ianuarie, Consiliul guvernatorilor BCE a decis că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv minus 0,50%.

Spre finalul anului, efectele excepţionale, cum ar fi încheierea reducerii TVA în Germania, vor provoca probabil creşterea inflaţiei. Dar aceasta nu ar trebui confundată cu o creştere susţinută a inflaţiei, din cauza dificultăţilor în evaluarea inflaţiei în timpul restricţiilor impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus (COVID-19), când obiceiurile de consum atât de diferite, a explicat Schnabel.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022