Update articol:

Se pregătește o nouă remaniere a Guvernului, până cel târziu la începutul lunii octombrie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică, posibilitatea ca, până cel târziu la începutul lunii octombrie, să fie făcută o remaniere a Guvernului.

El a declarat, la Antena 3, că premierul Viorica Dăncilă va face, până atunci, o evaluare a tuturor miniştrilor, iar conducerea PSD va decide care miniştri vor fi înlocuiţi.

“Doamna prim-ministru, aşa cum am vorbit cu dumneaei, am vorbit şi cu domnul Tăriceanu, trebuie să prezinte o proprie evaluare a miniştrilor, iar noi în PSD, într-un termen rezonabil, nu foarte lung, trebuie să avem o discuţie despre fiecare ministru în parte. Eu cred că până la sfârşitul acestei luni, mă rog, începutul lunii octombrie, eventual, acest lucru trebuie să se încheie cu o remaniere”, a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

El a refuzat să facă publice numele miniştrilor care îl nemulţumesc, însă a precizat că este mulţumit de premier.

“Sunt foarte mulţumit de doamna prim-ministru. Eu şi foarte mulţi colegi de-ai mei ştiu că este un prim-ministru bun. Ştiu că în fiecare zi stabileşte lucruri, în fiecare zi demarează, porneşte, aprobă proiecte, dar din păcate în anumite ministere unii colegi, unii membri ai Guvernului nu au reuşit să aibă decizia de oportunitate, care este a lor”, a afirmat Dragnea.

Viorica Dăncilă a declarat la finalul săptămânii trecute: “Bine, o remaniere o voi decide în urma evaluărilor pe care le fac. Deja am început evaluările pe fiecare minister în parte, raportate la programul de guvernare. S-au făcut foarte multe lucruri, multe lucruri în afara programului de guvernare. Dar, aşa cum am spus de când am preluat mandatul, pentru mine este important ca fiecare punct din programul de guvernare să fie îndeplinit de fiecare minister în parte, de guvern per ansamblu, pentru că fiecare are o foaie de parcurs de care trebuie să țină seama”.

Realitatea.net scrie că ar fi vorba despre Valentin Popa, de la Educație, Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, Dănuț Andrușcă, de la Economie, George Ivașcu, ministrul Culturii, și Bogdan Trif de la Turism.

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (24/07/2024)

Contractare imprumut EIB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/07/2024)

Proces de oferta publica de cumparare in cadrul programului de rascumparare

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/07/2024)

Semnarea contractului FEED 2 pentru dezvoltarea proiectului

PREFAB SA (PREH) (24/07/2024)

Prelungire mandat Director General

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (24/07/2024)

Webcast/teleconferinta investitori si analisti Rezultate S1 2024