Update articol:

Sebastian Burduja renunţă la funcţia din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

Sebastian Burduja renunţă la funcţia din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, în condiţiile  în care, între timp, a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor.   

Acesta a scris: “Dragi prieteni, având în vedere angajamentele actuale, am hotărât să solicit încetarea mandatului meu în Consiliul de Supraveghere al CS CNTEE Transelectrica.

Consider că această decizie ține de normalitate și respectă valorile pe care le-am urmat dintotdeauna. Am spus mereu că nu contează funcțiile în sine, ci ceea ce lăsăm în urmă, fiecare dintre noi. Acesta este și va fi mereu crezul meu.

Mă bucur că am reușit să luăm câteva decizii importante și să începem să împingem lucrurile în direcția potrivită, în acest timp scurt în care am fost membru CS la Transelectrica, o companie de maximă importanță pentru România.

Mulțumesc din nou Guvernului României pentru încrederea acordată și colegilor pentru colaborarea onestă și eficientă. Mulțumesc totodată tuturor celor care mi-au transmis în tot acest timp sugestii și propuneri. Sunt lucruri vitale de făcut și se pot face, pas cu pas. Sunt convins că echipa actuală de conducere a companiei va ține cont de aceste aspecte.

În continuare, rămân pe deplin devotat muncii mele în cadrul Ministerului Finanțelor Publice și luptei pentru România normală. Este o responsabilitate mare, cu un angajament pe măsură și mă bucur că am găsit în MFP profesioniști pe care mă pot baza. Avem mult de lucru și rămâne cum am stabilit: va fi bine”. 

Acționarii Transelectrica (TEL) au ales, recent, un nou Consiliu de Supraveghere provizoriu, cu mandat începând cu data de 30 noiembrie 2019 și până la data de 29 martie 2020.

Noul CS este format din candidații propuși de Secratariatul General al Guvernului, respectiv:  Popescu Luiza, cu domiciliul în Bucureşti, inginer, Burduja Sebastian (lider PNL Sector 1), cu domiciliul în Bucureşti, economist, Badea Jean, cu domiciliul în Bucureşti, informatician, Comănescu Jean-Valentin, cu domiciliul în Bucureşti, economist, Burlacu Oleg, cu domiciliul în Bucureşti, avocat,  Goicea Adrian, cu domiciliul în Bucureşti, economist, Stan-Olteanu Manuela Petronela, cu domiciliul în Voluntari, jurist.

După reorganizările făcute de Guvernul Orban, Transelectrica și Transgaz au trecut la SGG, de la Ministerul Economiei.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (14/04/2021)

VAN la data de 31.03.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (14/04/2021)

Perioada inchisa tranzactionare 15.04.2021 - 14.05.2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (14/04/2021)

Structura actionariat la data de 31 martie 2021