* Directorul executiv al J.P. Morgan Chase, Jamie Dimon, a declarat că nu este împotriva impozitelor mai mari asupra celor bogați, dar „o taxă pe avere este aproape imposibil de realizat”
* Potrivit şefului J.P. Morgan Chase, calcularea averii poate fi „extrem de complicată”
Directorul executiv al lui J.P. Morgan Chase, Jamie Dimon, a declarat că nu este împotriva impozitelor mai mari asupra celor bogați, dar impozitul pe avere nu este o modalitate de a face acest lucru, potrivit CNBC.
„O taxă pe avere este aproape imposibil de făcut”, a declarat el pentru CNBC, la summitul J.P.Morgan din India, când a fost întrebat dacă este în favoarea unei astfel de propuneri prezentate de mai mulți democrați.
„Nu sunt împotriva impozitului mai mare asupra celor bogați. Dar cred că trebuie aplicat pe venit, deoarece calcularea averii este extrem de complicată şi birocratică, iar oamenii găsesc un milion de căi pentru a o ascunde. Aș impozita doar venitul “, a spus el, sugerând că este mai greu să înșeli un astfel de impozit, deoarece venitul este “dat”.
Bogații din SUA au început să se pregătească pentru creșteri de impozite care vor apărea probabil în următorii ani, pe măsură ce deficitele guvernamentale atât la nivel de stat, cât și la nivel federal au crescut din cauza pandemiei Covid-19.
Guvernele au crescut cheltuielile pentru gestionarea crizelor de sănătate și economice, ceea ce a provocat scăderea veniturilor lor.
Un studiu publicat anul trecut de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a constatat că SUA a pierdut mai multe venituri din impozite decât orice altă țară dezvoltată în 2018, în mare parte datorită reducerilor de impozite ale președintelui american Donald Trump.
Reamintesc oamenilor, lumii, că atunci când încetinești economia, îi rănești pe cei defavorizați mai mult decât pe oricine altcineva.
Jamie Dimon CEO, J.P. MORGAN CHASE.
În schimb, Jamie Dimon a spus că politicile fiscale ale președintelui Trump se numără printre „lucrurile foarte bune” pe care le-a făcut pentru economia SUA. El a explicat că SUA au fost în mod tradițional o „societate birocratică”, având o birocrație care „încetinește multe afaceri”.
„Și le reamintesc oamenilor, lumii, că atunci când încetinești economia, îi rănești pe cei defavorizați mai mult decât pe oricine altcineva”, a spus el.
Dimon a mai spus că guvernele ar trebui să se gândească mai mult la modul în care sunt structurate taxele, astfel încât economia să poată crește.
„Există taxe care vor încetini creșterea, cum ar fi impozitele pe formarea de capital sau muncă; și există impozite care nu vor afecta creșterea, cum ar fi impozitele pe oamenii bogați ca mine ”, a spus Dimon.