Update articol:

Șeful Moderna spune că vaccinul anti Covid va oferi probabil protecție de până la câțiva ani

Moderna_building

Vaccinul Moderna anti COVID-19 va oferi probabil protecție de până la câțiva ani, a declarat joi directorul executiv al companiei, chiar dacă sunt necesare încă mai multe date pentru a face o evaluare definitivă, scrie Reuters.

Compania de biotehnologie din SUA a primit miercuri aprobarea Comisiei Europene pentru vaccin.

Durata de protecție a vaccinurilor COVID-19 este o întrebare persistentă pentru oamenii de știință și autoritățile de reglementare.

„Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară cu un vaccin care funcționează doar o lună sau două este, cred, în afara discuției”, a declarat Stephane Bancel, CEO al Moderna, la un eveniment organizat de grupul de servicii financiare Oddo BHF.

„Dezintegrarea anticorpilor generată de vaccin la oameni scade foarte încet (…) Credem că va exista protecție potențial pentru câțiva ani.”

Bancel a adăugat că compania sa este pe cale să demonstreze că vaccinul său va fi eficient și împotriva variantelor de coronavirus observate în Marea Britanie și Africa de Sud.

Oamenii de știință au spus că vaccinurile nou dezvoltate ar trebui să fie la fel de eficiente împotriva ambelor variante.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (25/01/2021)

Calendar Comunicare Financiara 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/01/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 ianuarie 2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (25/01/2021)

Document informare - alocare actiuni BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (25/01/2021)

Autorizare ASF - Schimbare in conducerea executiva a administratorului SIF4