Update articol:
ACUZAŢII GRAVE DE LA BUDAPESTA

Şeful Parlamentului ungar o acuză pe Kovesi că este agent străin: “Dacă tovarășul Ceaușescu ar fi în viață, ar fi mulțumit să vadă ce se întâmplă în România”

În cadrul dezbaterii parlamentare privind pachetul european de salvare, președintele Parlamentului Ungariei, László Kövér (din Fidesz), a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi, şefa EPPO, că ar fi agent străin, potrivit Hungary Today. 

Kover, cunoscut pentru derapajele sale, s-a arătat deranjat de faptul că Laura Codruța Kovesi a spus într-un interviu pentru BBC că Parchetul European va investiga și cazuri care implică țările care nu fac parte din această nouă structură a Uniunii Europene, printre care se numără și Ungaria.

Kover o acuză pe Kovesi că şi-a câştigat renumele şi competenţa prin lansarea a zeci de anchete împotriva adversarilor politici, printre care şi primari maghiari. Politicianul maghiar a spus:  “Au fost acuzaţi complet pe nedrept, duşi de la familiile lor în zori în maşina unei unităţi de comandă”. Liderul Fidesz a adăugat că sute de mii de apeluri telefonice au fost interceptate ca urmare a unei colaborăriîintre DNA şi Securitate.

“Ei bine, dacă tovarășul Ceaușescu ar fi în viață, ar fi mulțumit dacă ar vedea ce fac în România. În ce măsură România, ca stat, a rămas apoi funcțională ca urmare a activităților sale îndoielnice, care erau evident motivate extern, las acest lucru în fața alegătorilor români pentru a judeca”, a spus Kövér.

Potrivit G4Media, Ungaria a decis să nu facă parte din structura Parchetului European, o instituție care va investiga marile cazuri de fraudă cu fonduri europene. Presa independentă din Ungaria, dar și opoziția au prezentat zeci de cazuri de fraude cu fonduri UE în rândul cercului intim al premierului Viktor Orban, dar procurorii din Ungaria nu au instrumentat nici un caz în acest sens.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%

MECANICA FINA SA (MECE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014