Update articol:

Şeful Raiffeisen Bank Croaţia, Michael Müller, demisionează, după apariţia informaţiilor că vrea să angajeze o agenție de PR care să “exercite presiune pe Curtea Constituțională și pe alte instanțe din Croația”

https://www.rba.hr/documents/20182/93109/Michael+Mueller.jpg https://www.rba.hr/documents/20182/93109/Michael+Mueller.jpg

Şeful Raiffeisen Bank Croaţia, Michael Müller, şi-a dat demisia după apariţia în presă a informaţiilor că Raiffeisen Bank Croația vrea să angajeze o agenție de PR care să “exercite presiune pe Curtea Constituțională și pe alte instanțe din Croația”.

Într-un articol publicat de Index.hr, jurnaliștii croați susțineau că Raiffeisen Bank Croația solicită servicii de comunicare de criză în legătură cu cazul unui proces referitor la credite în franci elvețieni, spunând că una din sarcinile agenției este „exercitarea presiunii asupra Curții Constituționale  și a altor instanțe din Croația”.

Muller a anunţat: “Sunt conștient de puternica impresie negativă generată de RBA și de managementul său și subliniez că documentul nu reflectă în niciun fel intenția conducerii băncii. Ca manager, am decis să renunț la poziția mea pentru a preveni pagube reputaţionale ulterioare aduse băncii “.

“Am acceptat demisia lui Michael Müller ca semn al atitudinii sale responsabile și îi mulțumesc pentru mulți ani de muncă și contribuție in cadrul Raiffeisen Bank și Grupului RBI. Subliniez că RBI și Raiffeisen Bank sunt dedicate legalității, standardelor etice ridicate și de încredere”, a declarat Andreas Gschwenter, președintele Consiliului de supraveghere al Raiffeisen Bank Austria și membru al Consiliului Raiffeisen Bank International (RBI).

“În această perioadă de tranziție, Liana Keseric, membru cu experiență al echipei Consiliului de administrație al Băncii Raiffeisen, va acționa în calitate de CEO al băncii, cu aprobarea Băncii Naționale a Croației”, a spus Raiffeisen Bank.

Presa croată în scandalul creditelor în franci elvețieni: Raiffeisen Bank Croația vrea să angajeze o agenție de PR care să “exercite presiune pe Curtea Constituțională și pe alte instanțe din Croația”

 

BVB | Știri BVB

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Notificari - detineri > 5%

ROPHARMA SA (RPH) (03/12/2021)

Raport auditor S1 2021 - art. 108 Legea 24/2017 (R)