Update articol:

Șeful spionajului din Rusia spune că planul de invazie al Ucrainei este propangandă rău-intenţionată a Statelor Unite

Kremlin.ru

Rusia nu are de gând să invadeze Ucraina, iar sugestiile contrare sunt propagandă rău intenționată a SUA, a declarat sâmbătă șeful serviciilor de informații externe de la Moscova.

Oficialii americani, NATO și ucraineni au tras un semnal de alarmă în ultimele săptămâni cu privire la ceea ce spun că sunt mișcări neobișnuite de trupe rusești în apropierea graniței cu Ucraina, sugerând că Moscova ar putea fi gata să lanseze un atac asupra Ucrainei.

Rusia a spus în repetate rânduri că este liberă să-și mute trupele pe propriul teritoriu și că astfel de mișcări nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

“Trebuie să liniștesc pe toată lumea. Nu se va întâmpla așa ceva”, a declarat Serghei Naryshkin, șeful agenției de informații externe a Rusiei, într-un interviu difuzat la televiziunea de stat, referindu-se la comentariile despre presupusele planuri de invazie ale Rusiei.

„Tot ceea ce se întâmplă în jurul acestui subiect în acest moment este, desigur, propagandă rău intenționată a Departamentului de Stat al SUA”.

Naryshkin a vorbit la o zi după ce principalul diplomat american pentru afaceri europene al Departamentului de Stat a declarat că toate opțiunile sunt pe masă cu privire la modul de răspuns la acumularea de trupe a Rusiei lângă granița cu Ucraina și că NATO va decide următoarea mișcare după consultări de săptămâna viitoare. 

În timp ce oficialii americani și-au exprimat îngrijorarea cu privire la un posibil atac rusesc asupra Ucrainei, Moscova a acuzat Washingtonul, Kievul și NATO de comportament provocator și iresponsabil în apropierea granițelor sale.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/05/2022)

Nuclearelectrica si NuScale anunta amplasamentul primului reactor modular mic

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (23/05/2022)

Rascumparare actiuni proprii perioada 16-20.05.2022