Update articol:

Segmentul de servicii IT&C pentru clienții B2B ai Orange România a crescut cu 27% în 2019

Segmentul de servicii IT&C pentru clienții B2B (Business to Business) ai Orange România a crescut cu 27% în 2019. Cele mai cerute soluții de către companii sunt cele de găzduire (hosting), tehnologie wifi de ultimă generație și securitatea rețelelor, au anunțat oficialii Orange într-o conferință de presă.

Securitatea cibernetică are un potențial foarte mare de dezvoltare și credem că trebuie să continuăm să educăm piața. Sunt afaceri cu baze de clienți foarte importante care au o responsabilitate uriașă să securizeze datele și să ofere protecție cibernetică, a spus Florin Popa, Director Business to Business la Orange România.

Orange a lansat un serviciu de public cloud prin care clienții B2B pot optimiza, transforma și dezvolta rapid aplicații de business, denumit Flexible Engine. Aplicațiile în afaceri ale Flexible Engine sunt nelimitate datorită algoritmilor predefiniți de învățare automată. Astfel, soluția poate fi utilizată de la detecția fraudelor în domeniu asigurărilor, până la optimizarea proceselor de fabricație sau a timpului de recoltare în agricultura modernă.

Flexible Engine este o platformă de public cloud ce oferă servicii de tip IaaS (infrastructură ca serviciu/ infrastructure as a service). În plus, clienții plătesc doar pentru resursele folosite, costurile fiind complet predictibile. Platforma alocă automat resurse de stocare și procesare atunci când este nevoie și se adaptează imediat complexității aplicațiilor de business, informează rprezentanții companiei.

Deoarece platforma software sub care operează Flexible Engine, este open source, clienții pot solicita și dezvolta împreună cu Orange propriile servicii.

Flexible Engine  folosește algoritmi predefiniţi de învățare automată (machine learning) care permit utilizarea seturilor mari de date și crearea de analize predictive, pentru mai multe tipuri de industrii, scurtând astfel timpul de  livrare a predicțiilor.

”În era internetului, cele mai multe date au fost generate de persoane individuale. Până în 2025 cele mai multe date vor fi furnizate de companii pentru că nu mai există nicio afacere care să nu folosească date, unele deținute local de către companie, altele puse pe internet, generate în exterior.

Vorbim de multă vreme despre transformarea digitală, iar astăzi putem spune că ne aflăm într-o a doua fază a acestei transformări, una în care datele au devenit într-adevar esențiale. Flexible Engine permite gestionarea acestor date și generarea de predicții printr-un serviciu ce ajută companiile să își dezvolte afacerea în timp ce își optimizează resursele.” a declarat Florin Popa, Director Business to Business la Orange România.

Orange a anunțat un proiect pilot alături de startup-ul Agricloud, recent intrat în programul de accelerare Orange Fab, prin care platforma de public cloud Flexible Engine va fi folosită pentru a analiza datele colectate cu ajutorul senzorilor, indicând cu exactitate momentul potrivit pentru irigarea, tratarea sau culesul diferitelor zone din podgoriile din România.

 

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (26/07/2021)

Incheiere contract Market Maker

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (26/07/2021)

Neintrunire cvorum AGA 26.07.2021

Sphera Franchise Group (SFG) (26/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017