Update articol:
SCRISOARE DE PESTE OCEAN PENTRU VIORICA DĂNCILĂ

Senatorii McCain & Murphy vor ca România să continue lupta anticorupţie (document)

www.mccain.senate.gov www.mccain.senate.gov

Senatorul american John McCain, preşedintele Comitetului pentru forţe armate din Senatul SUA,  și Chris Murphy, membru al Comitetului pentru Relații Externe al Senatului, au scris, recent, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă prin care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA şi îndeamnă guvernul să continue lupta împotriva corupţiei.

“Îndemnăm guvernul român să nu se retragă din lupta importantă împotriva corupției”, au scris senatorii, precizând: “Conducerea domnişoarei Kovesi la DNA a fost recunoscută în întreaga lume ca dovadă a angajamentului puternic al României de a lupta împotriva corupției. Demiterea ei, împreună cu reformele judiciare recente și legislația propusă pentru a dezincrimina anumite infracțiuni de corupție ridică întrebări îngrijorătoare cu privire la disponibilitatea guvernului de a condamna infracțiunile financiare și de a-i trage la răspundere pe înalții demnitari responsabili”. 

În scrisoarea către Viorica Dăncilă se mai spune: “Îmbunătățirea transparenței și responsabilității reprezintă un imperativ  de siguranță națională pentru toți membrii Alianței NATO. Experiența Ucrainei este un exemplu clar al modului în care Rusia folosește mita și corupția pentru a slăbi guvernele vecine și pentru a le face vulnerabile la influența externă sau, în cazuri extreme, la invazia militară. Rusia și reprezentanții săi sunt implicați într-un efort activ de a submina hotărârea noastră colectivă și de a păta reputația democrației pentru a proteja puterea lui Vladimir Putin. Națiunile aliate trebuie să fie vigilente împotriva acestor amenințări și să protejeze integritatea instituțiilor noastre. România a înregistrat progrese extraordinare încă din perioada comunistă. Nici o democrație nu este perfectă, dar eforturile concrete anterioare de a elimina corupția ne-au asigurat că România se află pe o traiectorie pozitivă. Demonstrațiile recente ale mii de tineri români arată că se așteaptă ca progresul să continue. Apreciem angajamentul dumneavoastră personal pentru îndeplinirea acestor aspirații și așteptăm cu nerăbdare să vedem cum guvernul dumneavoastră intenționează să revigoreze lupta împotriva corupţiei”.

 

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (05/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (05/12/2023)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

VES SA (VESY) (05/12/2023)

Neintrunire cvorum AGAE 29-30.11.2023

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (05/12/2023)

Actualizare cu privire la dezvoltarea One Peninsula

PREBET SA AIUD (PREB) (05/12/2023)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 27.11.2023 - 01.12.2023