Update articol:

Senatorul PNL Florin Cîţu: “Așteptăm ca S&P să-și ceară scuze de la români în câteva luni; Cred că este o premieră ca o agenție de rating să întoarcă un raport la cererea clientului”

Așteptăm ca S&P să-și ceară scuze de la români în câteva luni, a reacţionat, în această seară, pe Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu. Acesta a scris: “Cred că este o premieră ca o agenție de rating să întoarcă un raport la cererea clientului. S&P AFFIRMS ROMÂNIA ‘BBB-/A-3’ RATINGS; OUTLOOK STABLE(???)”.

Agenția S&P Global Ratings a anunţat, în această seară, că a menținut la stabilă perspectiva ratingului pentru România.

Pe 1 martie, S&P Global Ratings a menținut ratingul pentru România la „BBB- / A-3” pentru creditele în monedă străină și locală, iar perspectiva de rating a fost pusă în analiză, la cererea guvernului, potrivit unui comunicat al agenției de rating. S&P  consideră că guvernul român va solicita opinia actorilor cheie de pe piața locală și va revizui principalele părți ale ordonanței de urgență 114.

S&P menține la stabilă perspectiva ratingului pentru România, considerând că Guvernul va modifica OUG 114 (Vezi declarație Eugen Teodorovici)

 

La începutul acestei luni, după de S&P a păstrat la BBB- ratingul de ţară al României, Florin Cîţu a spus că, oficial, criza economică este confirmată:  Spre disperarea lui Dragnea, criza economică este confirmată oficial! Trebuie să vă întrebaţi de ce este aşa disperat Dragnea să oprească decizia S&P de a schimba perspectiva de la stabil la negativ (…) Fără rating, România nu se poate împrumuta, local sau internaţional, pentru a acoperi deficitul bugetar. Deficitul se duce direct în plata pensiilor speciale, sinecurilor de partid şi a datoriilor companiilor de stat. De aceea S&P a acceptat contestaţia şi să amâne 2 săptămâni anunţul despre perspectivă. Dar şi contestaţia se plăteşte. (…) Dezechilibrele despre care vorbeşte S&P nu pot fi remediate într-o perioadă aşa scurtă. România este în CRIZĂ. Până la sfârşitul anului ajungem la rating JUNK. Iar pentru asta responsabili sunt Dragnea, Valcov, Teodorovici, ideologii de partid plătiţi cu sinecuri, funcţionării care susţin prin falsificarea datelor golăniile miniştrilor şi restul grupului infracţional organizat PSD-ALDE”.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022