Update articol:

Senatorul PNL Vergil Chiţac: Parchetul mi-a clasat dosarul in rem, cu privire la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor

Senatorul PNL Vergil Chiţac a anunţat în această dimineaţă că Parchetul a clasat dosarul său in rem, cu privire la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în condiţiile în care, în luna martie, politicianul ar fi infectat mai multe persoane cu noul coronavirus.

Vergil Chiţac a scris: “Dragii mei, legat de nefericita întâmplare din martie, am primit clasarea dosarului in rem. Pentru cei care încă se îndoiau, aceasta este dovada incontestabilă a nevinovăției mele, integritatea nefiindu-mi niciodată pusă la îndoială. În cariera mea anterioară, am administrat patrimonii de peste 100 de milioane de euro și am dat bun de plată la peste 60 de milioane de euro, bani publici și europeni, fără să existe nici cea mai mică suspiciune legată de activitatea mea.

Vreau să mulțumesc acelora care m-au susținut în acele momente dureroase. De asemenea, îi chem alături de mine și pe cei care atunci m-au privit cu rezerve. Împreună facem Constanța puternică. Aveți încredere!”

În luna martie, procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, despre care s-a spus că ar fi infectat mai multe persoane cu noul coronavirus. Anchea urma să stabilească dacă senatorul şi-a luat toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului.

 

În perioada 17 – 19 februarie, Vergil Chiţac a participat la o reuniune NATO la Bruxelles, iar pe 6 martie Secretariatul general al Adunării NATO a emis un document, în care participanţii erau anunţaţi că unul dintre membrii delegaţiei franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Pe 9 martie, Vergil Chiţac a luat parte la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, unde au fost prezenţi aproximativ 100 de liberali, inclusiv premierul Ludovic Orban. Chiţac susţine că a aflat de documentul emis de NATO la data de 9 martie, iar în aceeaşi zi a contactat un medic, care i-a spus să stea liniştit dacă nu are simptome.

Ulterior, Vergil Chiţac şi alţi trei participanţi la şedinţa BPN au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, şi anume deputatul Lucian Heiuş, primarul Devei, Florin Oancea, şi administratorul public al oraşului, Adrian David Nicolae.

Vergil Chiţac a fost  internat la Secţia Terapie Intensivă din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Parchetul General: Senatorul Vergil Chiţac nu a încălcat nicio normă privitoare la prevenirea sau combaterea bolii COVID-19

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022