Update articol:

Senatorul PSD Şerban Nicolae: Consiliul Concurenței trebuie să rămână un organism cheie în România, bazat pe cel mai înalt profesionalism, pe independență operațională și pe echilibru decizional

Senatorul PSD Şerban Nicolae este unul din iniţiatorii legii. Senatorul PSD Şerban Nicolae este unul din iniţiatorii legii.

Consiliul Concurenței trebuie să rămână un organism cheie în România, bazat pe cel mai înalt profesionalism, pe independență operațională și pe echilibru decizional, ne-a transmis senatorul PSD Şerban Nicolae, după ce preşedintele Consiliului Concurenţei Bogdan Chiriţoiu ne-a declarat că “nu este oportună schimbarea integrală a conducerii Consiliului Concurenţei, când îi adaugi şi atribuții noi, într-o perioada de criză”.

Conducerea Consiliului Concurenţei se va numi prin hotărâre adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, la propunerea grupurilor parlamentare, potrivit unui amendament iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul privind modificarea Statutului şi a formei de organizare a acestei instituţii, aprobat recent de plenul Senatului, în calitate de for legislativ decizional. Legea va merge la promulgare la preşedintele Iohannis. USR a anunţat că sesizează Curtea Constituţională, împreună cu PNL, în legătură cu acest proiect de lege, explicând că forma propusă şi adoptată de PSD reprezintă un atac frontal la adresa unei instituţii independente, care se asigură că economia funcţionează pe principii competitive, de piaţă. “Consiliul Concurenţei trebuie să rămână independent de orice ingerinţă politică”, a declarat senatorul USR George Dircă.

Domnul Şerban Nicolae  susţine: “Eu nu discut de persoane și nu mă interesează sensibilitățile personale ale unuia sau ale altuia. Sunt multe fabulații și este și multă manipulare pe această temă. Spre exemplu, deși se spune că Parlamentul este implicat în procedura numirii, în fapt, Parlamentul are un rol decorativ, prin comisiile care audiază candidații. Procesul decizional exclude Parlamentul, adică singurul organism în care sunt prezente, într-un mod echilibrat, toate opțiunile. Actuala formă de numire a generat și instabilitate în funcționare, în condițiile în care mandatele sunt intercalate fără nicio regulă. Nu e nimic spectaculos în ceea s-a votat în Parlament. Punem ordine și utilizăm același mecanism de la numirile din B.N.R., A.S.F., A.N.R.E., T.V.R. etc. Nimic nou. Consiliul Concurenței să aplice leagea și să-și îndeplinească menirea. Nimic mai mult, nimic mai puțin”.

 

Bogdan Chiriţoiu:  “Nu este oportună schimbarea integrală a conducerii Consiliului Concurenţei, când îi adaugi şi atribuții noi, într-o perioada de criză”

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (26/09/2023)

Achizitie servicii expert independent pentru selectie directori cu mandat

ALTUR S.A. (ALT) (26/09/2023)

Demisie administrator

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (26/09/2023)

Document de informare - atribuirea cu titlu gratuit a unor actiuni in baza SOP

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (26/09/2023)

Reluare tranzactionare ora 17:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 1006/26.09.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni TRANSI