Update articol:

Senatul SUA vrea verificări suplimentare pentru Adrian Zuckerman, nominalizat pentru postul de ambasador al SUA în România

*Nominalizarea , rediscutată în septembrie

Senatorul Bob Mendez, democrat de New Nersey, a cerut explicații privind acuzații de hărțuire și mediu de lucru ostil, care îl vizează pe Adrian Zuckerman, nominalizat pentru postul de ambasador al SUA în România, astfel că nominalizarea va fi rediscutată în septembrie.

Senatorul Bob Mendez a transmis, potrivit sitetului Senatului: „Pentru domnii Zuckerman și Manchester (un alt candidat la un alt post) avem o cerere în curs cu privire la anumite acuzații de hărțuire sexuală și un mediu de lucru ostil, așa că sunt recunoscător că președintele comisiei de politică externă a fost de acord cu retragerea acestor propuneri până când Casa Albă va răspunde cererii mele de verificări suplimentare din partea Securitpții Diplomatice.

Dacă voi primi răspunsul la această cerere de veriificări suplimentare, cele două propuneri vor putea fi discutate la ședința de la începutul lunii septembrie”.

Preşedintele Trump a trimis iniţial Senatului la sfârşitul lunii iulie anul trecut nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al SUA în România. Din motive procedurale, întregul proces a fost reluat în ianuarie 2019, când Congresul american a început o nouă sesiune, în urma alegerilor de la jumătate de mandat desfăşurate în noiembrie 2018.

Adrian Zuckerman, nominalizat de preşedintele Donald Trump pentru postul de ambasador al Statelor Unite în România, a fost audiat în iunie de Comitetul pentru relaţii externe din Senatul american. Cu această ocazie, şi-a prezentat biografia în care a evidenţiat originile sale româneşti şi a făcut o descriere a României, în care a amintit, printre altele, de rezervele de petrol şi gaze naturale descoperite în Marea Neagră. Totodată, el a menţionat că, în pofida progreselor realizate, România trebuie să continue lupta împotriva corupţiei, să creeze un climat de afaceri mai prietenos pentru investitori şi să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie.

Adrian Zuckerman: „Dacă voi fi confirmat, voi oferi un sprijin continuu eforturilor anti-corupție remarcabile ale României”