Update articol:

Serghei Lavrov: Rusia nu își impune gazul nimănui şi respectă dreptul oricărei țări de a alege surse optime de aprovizionare cu energie

Sursa foto: russiancouncil.ru/en/sergey-lavrov

Rusia nu își impune gazul nimănui și a vorbi despre dependența țărilor europene de acesta duce la îndoieli nefondate, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu pentru ziarul croat Vecherni List.

„Țara noastră a fost și rămâne un partener de încredere și onest în ceea ce privește aprovizionarea cu energie de mai multe decenii. Contractele de gaze cu noi nu au motive politice, vorbim despre comerț pur. Desigur, am auzit discuții despre „dependența” Croației și a altor state europene despre gazul rusesc. Nu impunem nimănui nimic și executăm toate contractele încheiate cu deplină responsabilitate ”, a spus Lavrov.

Comentând construcția unui terminal GNL pe insula Krk, care este cofinanțat de Uniunea Europeană, ministrul rus a subliniat că Rusia respectă dreptul oricărei țări de a-și determina în mod independent politica energetică și de a alege surse optime de aprovizionare cu energie.

„Nu suntem deloc împotriva concurenței. Dar vrem o concurență sănătoasă și loială bazată pe principiile pieței și nu pe sloganurile politice din epoca Războiului Rece ”, a spus Lavrov.

„Proiectul pentru construirea unui terminal GNL pe insula Krk este o afacere pur internă a Croației. Dacă colegii croați consideră că este mai bine pentru economia țării să cumpere gaz lichefiat, nu gaz de conducte mai ieftin, vă rog. Oricine are dreptul să își calculeze propriile beneficii ”, a spus el.

Volumul noului terminal GNL de pe insula croată Krk din Marea Adriatică va fi de aproximativ 2,7 miliarde de metri cubi de gaz pe an.

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii