Update articol:

Serviciile de informaţii americane: Noul coronavirus nu a fost creat de om şi nici nu a fost modificat genetic

“Examinăm riguros informațiile pentru a determina dacă focarul a început prin contactul cu animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident la un laborator din Wuhan”

 

Serviciile secrete americane au anunţat, astăzi, printr-un comunicat că au ajuns la concluzia că virusul COVID 19, originar din China, “nu a fost creat de om şi nu a fost modificat genetic”, relatează Reuters.

„Comunitatea de informații este în acord cu largul consens științific potrivit căruia virusul COVID-19 nu a fost creat manual sau modificat genetic”, a declarat Oficiul Directorului Informațiilor Naționale (ODNI) într-un comunicat.

„Comunitatea de informații va continua să examineze riguros informațiile pentru a determina dacă focarul a început prin contactul cu animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident la un laborator din Wuhan”, a adăugat acesta.

Declarația ODNI părea să contrazică puternic teoriile conspirației ale unor activiști anti-China și unii susținători ai președintelui american, Donald Trump, care sugerează că noul coronavirus a fost dezvoltat de oamenii de știință chinezi într-un laborator de arme biologice guvernamentale de unde acest virus ar fi scăpat, notează Reuters.

Oficiali americani care au acces la analize şi rapoarte ale serviciilor secrete afirmă de mai multe săptămâni că ei nu cred în astfel de teorii ale conspiraţiei şi că mai degrabă virusul fie ar fi pătruns natural într-o piaţă de carne din Wuhan, fie ar fi fost scăpat dintr-unul din cele două laboratoare guvernamentale din acest oraş care efectuează cercetări civile asupra unor potenţiale pericole biologice. 

Peste 3,21 milioane de oameni au fost infectați de noul coronavirus la nivel mondial, iar 227.864 au murit, potrivit unui raport al Reuters, de la ora 10.00 EDT (1400 GMT), joi.

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022