Update articol:

Serviciul de Securitate al Ucrainei: Scheme de delapidare de 40 de miliarde de grivne la PJSC „Ukrnafta” și PJSC „Ukrtatnafta”

Serviciul de Securitate al Ucrainei a dezvăluit scheme de delapidare de 40 de miliarde de grivne de către fosta conducere a PJSC Ukrnafta și PJSC Ukrtatnafta. S-a stabilit că mecanismele ilegale erau combinate cu evaziunea fiscală și legalizarea fondurilor obținute pe cale penală, potrivit SSU.

PJSC „Ukrnafta” este cea mai mare companie producătoare de petrol din Ucraina, iar PJSC „Ukrtatnafta” este o rafinărie de petrol.

În prezent, 10 incidente de activitate infracțională sunt documentate în cadrul procesului penal. În special, este vorba de transferul unor loturi mari de produse petroliere către companiile afiliate, evaziunea fiscală de către acestea, crearea de datorii neperformante ale rafinăriilor de petrol și fabricilor de producție de petrol, ceea ce a dus la amortizarea și reducerea valorii activelor acestora.

Potrivit anchetei, o astfel de activitate infracțională a fost desfășurată în interesul actualilor proprietari și beneficiari ai firmelor.

În cadrul anchetei, SBU împreună cu Biroul de Securitate Economică au efectuat o serie de percheziții. Acestea au fost efectuate la locul de reședință al proprietarilor actuali și al conducerii de top a grupului financiar și industrial, care include aceste companii, precum și la adresele de depozitare probabilă a produselor petroliere din diferite regiuni ale Ucrainei.

În noiembrie 2022, angajații SBU au luat măsuri preventive pentru a preveni destabilizarea celei mai mari rafinării și a companiei de producție de petrol din Ucraina, precum și pentru a asigura trecerea acestora în proprietatea statului în stare de funcționare, potrivit SBU.

Acest lucru s-a făcut după o ședință a Statului Major al Comandantului-Șef Suprem, în urma căreia Comisia Națională a Valorilor Mobiliare și a Bursei de Valori a luat decizia de a asigura înstrăinarea forțată a acțiunilor emise de PJSC Ukrnafta și PJSC Ukrtatnafta în proprietatea statului.

Angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei au verificat informații despre evaziunea de milioane de dolari făcută de către conducerea companiei privind plata accizei obligatorii pentru 2022.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (23/05/2024)

Autorizarea modificarilor intervenite in Actul Constitutiv

AAGES S.A. (AAG) (23/05/2024)

Finalizarea negocierilor pentru achizitia firmei Electroterm Srl

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Actualizare cu privire la dezvoltarea One Peninsula

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/05/2024)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat