Update articol:
SURPRIZA

SIF Oltenia cere pornirea acțiunii în răspundere împotriva lui Cristian Bușu, președintele Argus, dar și vicepreședinte SIF5

SIF Oltenia (SIF5) a solicitat convocarea acționarilor Argus Constanța (UARG) pentru aprobarea pornirii acțiunii în răspundere împotriva lui Cristian Bușu, care este președinte al producătorului de ulei, acuzându-l pe acesta de folosirea bunurilor societății în interes personal, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București. 

SIF Oltenia este acționarul majoritar al Argus, cu un pachet de 86,41%. Interesant este că președintele Argus este și vicepreședinte și director general adjunct al SIF Oltenia.

În adresa SIF5, semnată de președintele Tudor Ciurezu, se arată că președintele Argus a folosit în interes personal două autoturisme Audi A4 proprietatea societății. Cheltuielile aferente autoturismelor utilizate, în perioada 7 aprilie 2017-30 iunie 2019, însumează 15.820 lei, potrivit SIF Oltenia. Aceasta vrea ca nivelul prejudiciului să fie stabilit printr-o expertiză contabilă.

Documentul mai arată că, în calitate de director general adjunct al SIF5, Cristian Bușu avea la dispoziție în permanență un alt autoturism.

De asemenea, SIF Oltenia îl acuză pe Bușu că a aprobat deplasarea în străinătate pentru Ștefan Culețu, în valoare de 388 euro plus 200 lire. Nota prezintă detalii legate de această deplasare:

Solicitarea SIF Oltenia, împotriva lui Cristian Bușu, vine în contextul în care conducerea SIF5 este contestată de SIF Banat Crișana și SIF Muntenia. Cele două au impus în AGA schimbări ale actului constitutiv, urmând ca CA-ul SIF5 să fie redus de la 7 la 5 membri. Ulterior, SIF5 a cerut demiterea președintelui SIF Banat Crișana Bogdan Drăgoi, însă solicitarea a picat în AGA.

Recent, SIF Oltenia  (SIF5) a anunțat că nu convoacă AGA la solicitarea SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, pe motiv că solicitarea nu ar îndeplini condițiile legale. Cei doi acționari, cu o deținere de 5% din SIF5, doreau revocarea lui Tudor Ciurezu de la conducerea SIF Oltenia, pe lângă alte puncte. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut conducerii SIF Oltenia să comunice motivele pentru care a apreciat că solicitarea SIF1 și SIF4 de convocare a AGA nu îndeplinește condițiile legale, după cum ne-au transmis reprezentanții instituției.

ASF a solicitat conducerii SIF Oltenia să comunice motivele pentru care a apreciat că solicitarea SIF1 și SIF4 de convocare a AGA nu îndeplinește condițiile legale

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020