Update articol:

SIF Oltenia nu convoacă AGA la solicitarea SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, pe motiv că solicitarea nu ar îndeplini condițiile legale

*Actionarii ceruseră revocarea lui Tudor Ciurezu

SIF Oltenia  (SIF5) a anunțat, astăzi, că nu convoacă AGA la solicitarea SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, pe motiv că solicitarea nu ar îndeplini condițiile legale. Cei doi acționari, cu o deținere de 5% din SIF5, doreau revocarea lui Tudor Ciurezu de la conducerea SIF Oltenia, pe lângă alte puncte.

SIF5 a transmis: “S.I.F. Oltenia S.A. informează acționarii și investitorii că, în ședința Consiliului de Administrație din data de 08.07.2019, a fost respinsă convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor solicitată prin cererea comună înregistrată la S.I.F. Oltenia S.A. sub nr. 5071/11.06.2019 formulată de către acționarii SIF Banat Crișana S.A. și SIF Muntenia S.A. (acționari care dețin împreună acțiuni reprezentând 5,00% din capitalul social al S.I.F. Oltenia S.A.), din cauza neîndeplinirii condițiilor legale de formă și fond”.

Cei doi acționari au propus, in cererea de convocare AGA, aprobarea revocării administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa și Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatului de administrator al acestora de la data aprobării hotărârii.
Totodată, cele două SIF-uri au cerut constatarea încetării mandatului de director general al SIF Oltenia SA deținut de administratorul Tudor Ciurezu și ridicarea dreptului acestuia de a reprezenta societatea în relațiile cu terții, de a încheia orice fel de acte și de a semna orice fel de înscrisuri.

De asemenea, propunerea SIF1 era ca AGA să aleagă patru administratori pentru un mandat până la data de 21.04.2021.

Solicitarea a venit după ce Tudor Ciurezu a cerut demiterea președintelui SIF Banat Crișana Bogdan Dragoi, în condițiile în care acesta a impus în AGA SIF Oltenia modificarea actului constitutiv în sensul reducerii prerogativelor lui Ciurezu. 

Propunerile SIF Oltenia au fost respinse, în AGA SIF Banat Crișana din 20 iunie.

De asemenea, acționarii SIF Oltenia (SIF5) au decis, pe 9 mai, modificarea actului constitutiv, astfel încât să fie înființat un Comitet investițional, dar și să se reducă numărul administratorilor de la 7 la 5, propuneri făcute de SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, care dețin împreună acțiuni reprezentând 5,00% din capitalul social al SIF Oltenia.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014