Update articol:

SIF Oltenia schimbă convocatorul AGA din 29 octombrie, la cererea ASF, dar păstrează votul cumulativ ca propunere a conducerii

SIF Oltenia (SIF5) schimbă convocatorul AGA din 29 octombrie, la cererea ASF, dar păstrează votul cumulativ ca propunere a conducerii, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Anterior, ASF ceruse conducerii SIF Oltenia să elimine metoda votului cumulativ, prevăzută pentru alegerea a cinci administratori, pe motiv că nu a fost introdusă legal în convocator.

Autoritatea a susținut că aplicarea în mod obligatoriu a metodei votului cumulativ se poate realiza doar la cererea unui acționar semnificativ.

SIF Oltenia (SIF5) a convocat acționarii, pe 29 octombrie, pentru alegerea unui Consiliu de Administrație de cinci membri, după modificarea actului constitutiv.

Pe convocatorul modificat apar acum două propuneri legate de alegeri: “Alegerea consiliului de administrație :

a. Alegerea, cu aplicarea metodei votului cumulativ, a cinci administratori ca membri ai consiliului de administrație al Societății de Investiții Financiare Oltenia SA, pentru un mandat cu o durată de 4 ani, care își vor exercita mandatul de la data autorizării acestora de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, urmată de înregistrarea acestora la oficiul registrului comerțului (Variantă conducere SIF Oltenia).

sau b. Alegerea a cinci administratori ca membri ai consiliului de administrație al Societății de Investiții Financiare Oltenia SA, pentru un mandat cu o durată de 4 ani, care își vor exercita mandatul de la data autorizării acestora de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, urmată de înregistrarea acestora la oficiul registrului comerțului (Variantă acționari SIF Banat Crișana și SIF Muntenia). “

Tribunalul Dolj a respins, in iunie, anularea deciziilor AGA SIF Oltenia din 9 mai 2019, care vizau și reducerea numărului de administratori, pe motiv că reclamanții – Voltinvest și Liviu Ungureanu – nu au calitate procesuală.

Acționarii SIF Oltenia (SIF5) au decis, pe 9 mai 2019, modificarea actului constitutiv, astfel încât să fie înființat un Comitet investițional, dar și să se reducă numărul administratorilor de la 7 la 5, propuneri făcute de SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, care dețin împreună acțiuni reprezentând 5,00% din capitalul social al SIF Oltenia.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020