Update articol:

Consultări la Cotroceni -Simion, AUR: Am fost să cerem demisia lui Florin Cîţu din funcţia de prim-ministru interimar

George Simion, AUR

Deputatul George Simion, copreşedinte AUR, a declarat luni că i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să-i ceară demisia lui Florin Cîţu din funcţia de premier interimar.

“Am fost să cerem preşedintelui Klaus Iohannis să ceară demisia lui Florin Cîţu din funcţia de prim-ministru interimar, pentru că această temporizare nu sună bine, avem impresia că suntem consultaţi de formă. (…) Iohannis, la ora 18,00, dacă este într-adevăr preşedintele acestei ţări, trebuie să nominalizeze un premier care să formeze Guvernul, nu acceptăm nicio altă soluţie. Klaus Iohannis trebuie să-şi ia în serios rolul de mediator. Prima oară să plece Cîţu din Palatul Victoria, că iar mai alocă de la Fondul de Rezervă nişte zeci de milioane”, a afirmat Simion, după consultările de la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

El a adăugat că delegaţia AUR a avansat o propunere a unui guvern de specialişti.

“Am venit cu o propunere suficient de clară pentru România, să trecem peste iarnă şi poate trecem şi peste primăvară, am venit cu o propunere a unui guvern de specialişti, am avut discuţii şi cu celelalte forţe parlamentare”, a precizat Simion.

Liderul AUR a susţinut că Iohannis a spus că nu ştie de vreun nume politic cu numele de Orban, în afară de consilierul lui, Leonard Orban.

“Domnul Iohannis ne-a spus că nu ştie niciun domn Orban, doar pe consilierul lui, pe domnul Leonard Orban. Nu ştie de vreun lider politic cu numele de Orban, dar noi credem într-o variantă de guvern de specialişti, condus de un premier independent, care poate să treacă ţara şi peste iarnă şi peste greutăţi. Aşa că am venit cu soluţii. Mai rămâne să fie deschis preşedintele Iohannis la aceste soluţii şi primul semn că este bine intenţionat şi vrea să rezolve această criză parlamentară este să-i ceară demisia de urgenţă lui Florin Cîţu, pentru că atâta timp cât Florin Cîţu rămâne ca premier interimar la Palatul Victoria, ţara este în pericol. Omul acela a fost demis democratic de către Parlament şi nu pare să fie în toate facultăţile mintale”, a conchis Simion.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (02/02/2023)

Solicitare convocare AGEA

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (02/02/2023)

Rezultatul operatiunilor de rascumparare de unitati de fond din 31 ianuarie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/02/2023)

Notificare cu privire la numarul si tipul investitorilor

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (02/02/2023)

Webcast audio/teleconf cu investitorii si analistii - rezultate preliminare 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Aprobarea ofertei publice de cumparare