Update articol:

Simon Peters, eToro: Corecția prețurilor criptoactivelor se prefigura de câteva săptămâni

bitcoin Sursa foto: pixabay.com

Volatilitatea actuală a prețurilor de pe piața criptoactivelor este cauzată de o combinație de factori, potrivit lui Simon Peters, analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Acesta arată: “În primul rând, este important să subliniem faptul că bitcoin și ethereum au înregistrat creșteri enorme de prețuri în acest an, deci, în mod firesc, vom asista la retrageri de profit. Din punct de vedere tehnic, indicatorii de direcție, cum ar fi Stochastics, arătau “supra-cumpărat” în ultimele săptămâni, ceea ce pentru mine a fost un semnal că va urma o corecție sau o scădere a prețului.

De asemenea, această scădere a prețurilor se prefigura de câteva săptămâni. În ultima lună, am văzut rezervele de pe piețele de schimb – cantitatea de bitcoin păstrată de utilizatori în portofelele de schimb în creștere constantă, indicând disponibilitatea de a vinde. Ieri, de exemplu, am văzut al șaselea flux ca mărime netă de intrare în bursele de schimb din ultimul an (sursă: cryptoquant.com).

În timp ce mutarea de bitcoin într-un portofel de schimb nu duce neapărat la o vânzare, această mutare tinde să corespundă cu scăderi ale prețului. Am văzut acest lucru pe 12 mai, ziua în care am asistat la o scădere a prețurilor cu 13%. Momentul a corespuns cu al treilea cel mai mare flux ca mărime netă de intrare în bursele de schimb din ultimele 12 luni.

Cu toate acestea, principala lecție aici este că toate piețele au suișuri și coborâșuri. Criptoactivele sunt în continuare o clasă nouă de active, una volatilă care nu a fost încă testată într-un mediu inflaționist. Prin urmare, investitorii trebuie să-și amintească lucrurile de bază privind investițiile și să evite deciziile bazate doar pe preț. Trebuie să fie sinceri atunci când decid care este apetitul lor pentru risc; să cerceteze și să înțeleagă proiectele din spatele fiecărui token; și să investească într-un portofoliu larg și diversificat, doar atunci când sunt pregătiți.”

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/09/2021)

Raport curent conform art. 234 litera i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2021)

Convocare AGOA 27 (28) octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (21/09/2021)

Numire administrator provizoriu