Update articol:
UPDATE - Reuters:

Societe Generale vinde subsidiarele din Bulgaria şi Albania grupului ungar OTP

Societe Generale şi-a vândut joi subsidiarele din Bulgaria şi Albania grupului ungar OTP, care îşi întăreşte astfel prezenţa pe piaţa bulgară şi intră pe o nouă piaţă în Albania, transmite Reuters.

SocGen ar urma să renunţe şi la subsidiara sa din Albania – tot în favoarea grupului OTP

Societe Generale este aproape de vânzarea subsidiarei sale din Bulgaria – Societe Generale Expressbank – grupului ungar OTP, iar tranzacţia va fi anunţată probabil până la finalul aceste săptămâni, au declarat, pentru Reuters, două surse apropiate de tranzacţie, care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
“Tranzacţia din Bulgaria a fost în mare parte convenită. Banca Centrală a avut deja o întâlnire cu DSK Bank (subsidiara OTP din Bulgaria) privind acordul “, susţin sursele.
De asemenea, SocGen ar urma să renunţe şi la subsidiara sa din Albania – tot în favoarea grupului OTP.
Reprezentanţii Societe Generale şi OTP au refuzat să comenteze informaţiile Reuters.
Societe Generale Expressbank este a şaptea mare bancă din Bulgaria, cu active în valoare de 6,7 miliarde de leva (4 miliarde de dolari) la 30 iunie 2018.
În martie, săptămânalul financiar bulgar Capital anunţa că Societe Generale se retrage din ţările din Europa Centrală şi de Est (CEE) în care nu se află  în top trei din punct de vedere al cotei de piaţă: Bulgaria, Serbia, Macedonia, Republica Moldova şi Muntenegru.