Update articol:

SolarPower Europe: Aristotelis Chantavas, Head of Europe pentru Enel Green Power, a fost ales noul Președinte al asociației

În urma alegerilor Consiliului de Administrație al SolarPower Europe din 26 martie, desfășurate la distanță, Aristotelis Chantavas, Head of Europe pentru Enel Green Power, a fost ales noul Președinte al asociației, înlocuindu-l pe Christian Westermeier de la compania Wacker Chemie, potrivit unui comunicat de presă.

Comentând rezultatul alegerilor, Walburga Hemetsberger, CEO al SolarPower Europe, a declarat: „Suntem încântați că Aristotelis Chantavas a fost ales Președinte al SolarPower Europe și suntem încrezători că va continua activitatea excelentă a asociației, conducându-ne printr-o perioadă importantă pentru energia solară în Europa. Experiența vastă a domnului Chantavas în calitate de Head of Europe pentru Enel Green Power, unul dintre cei mai mari jucători europeni din sectorul energiilor regenerabile, îl face bine pregătit pentru a poziționa energia solară ca principala tehnologie energetică în perioada de tranziție”. Hemetsberger a adăugat: „Aș dori, de asemenea, să-i mulțumesc lui Christian Westermeier pentru conducerea sa în calitate de Președinte în ultimii ani.”

Președintele Chantavas a declarat: „Este o onoare să conduc Consiliul de Administrație al SolarPower Europe în acest moment crucial, întrucât programul European Green Deal reprezintă o oportunitate unică de a promova rolul energiei solare pe piața energetică europeană. Asociația își va consolida relația cu instituțiile europene, pentru a se asigura că energia solară joacă un rol esențial în cadrul Green Deal, permițând ca tehnologiile inovatoare și cunoștințele împărtășite să contribuie la accelerarea tranziției energetice.”

Au fost aleși și doi Vicepreședinți, Jochen Hauff de la BayWa r.e. și Christian Westermeier de la Wacker Chemie. În Consiliul de Administrație au mai fost aleși Vincenzo Costanzelli de la Trina Solar, Alexandra Sombsthay de la Akuo Energy, Jörg Ebel de la IBC Solar și Martin Hackl de la Fronius International.

Walburga Hemetsberger a precizat: „Noii noștri membri ai Consiliului reprezintă jucători puternici și diverși ai pieței europene de energie solară, aducând o gamă largă de competențe asociației noastre. Expertiza lor va ajuta la promovarea viziunii noastre că va fi produsă energie solară mai mult decât oricare alt tip de energie până în 2030.”

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021