Update articol:

Sorin Constantinescu: Loteria Română putea să vândă bilete online, prin mandatari, încă de la începutul pandemiei

Loteria Română putea să vândă bilete online, prin mandatari, încă de la începutul pandemiei, un astfel de soft durează două săptămâni, iar cadrul legal exista deja, ne-a declarat Sorin Constantinescu, expert în industria jocurilor de noroc.

Domnia sa a explicat: “Ieri au apărut un comunicat și o fotografie cu doi clujeni victorioși care își dădeau mâna, anunțând o <mare> realizare – este vorba de comunicatul Loteriei Române potrivit căruia s-a semnat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) un contract pentru crearea şi dezvoltarea unei platforme online destinate comercializării jocurilor loteristice, un anunț super pompos de care să fie încântată populația și să aprecieze ce chestii tehnologice interesante face Loteria, împreună cu ADR.

De fapt, este vorba despre vânzarea biletelor online la Loterie, vânzare pe care eu am propus-o în 19 martie – am dat email și ministrului Economiei și directorului Loteriei cu acest subiect și le-am spus că în două săptămâni îi asigur că pot să vândă biletele online în cadrul Loteriei Române. Observ că, de atunci, nu s-a făcut nimic, au trecut deja șase luni și ei abia acum anunță demararea colaborării.

Vânzarea biletelor online se poate face cu un soft super simplu pe care poate să îl creeze orice it-ist începător și care nu durează mai mult de două săptămâni.

În plus de asta, Loteria avea încă din primăvară cadrul legal pentru acest lucru, pentru că ei lucrează cu contracte de mandat și jumătate din agențiile lor sunt agenții mandatare. Așa cum au mandatari pentru vânzarea biletelor land-base în agenții, așa puteau să aibă contracte de mandat cu firme care le vindeau biletele online. Dacă mergea ca și pe land base cu mandatari pentru același comision care îl dă deja, respectiv 7% din valoarea biletelor, Loteria avea sute de vânzători online.

Dacă acționa, Loteria avea activitate în timpul acesta de pandemie și nu mai stătea la mila Guvernului să primească 3 milioane de euro pe lună pentru salariile angajaților.

Din informațiile mele, acum Loteria a creat și un departament special, care se ocupă de vânzarea biletelor online, cu angajați și salarii pe măsură, deși putea să apeleze la firme firmele private. În Europa, toate loteriile lucrează cu firme private, cu mandatari, nu vor să facă in house pentru că sunt costuri foarte mari”.

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) colaborează cu Loteria Română pentru crearea şi dezvoltarea unei platforme online destinate comercializării jocurilor loteristice, într-o primă fază fiind incluse Loto 6/49 şi Noroc, a informat ieri instituţia într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului parafat între cele două entităţi, implementarea jocurilor loto online se va face în patru etape.

Astfel, în prima etapă a procesului, Loto 6/49 şi Noroc sunt jocurile care oferă posibilitatea participanţilor să-şi încerce şansa şi în mediul online.

La începutul anului, Sorin Constantinescu ne-a spus că este necesară dezvoltarea Loteriei Române în mediul online, mai ales în perioada pandemiei: “Chiar am propus, acum câteva luni, ministrului Economiei, cât şi directorului general al Loteriei deschiderea unui site online. Dacă se luau atunci măsuri, deja Loteria avea online în această perioadă de criză.

Am mai venit cu o soluție săptămâna trecută (n.r. martie 2020), aceea ca Loteria să vândă bilete online și să redeschidă partea de joc 6 din 49, pentru că biletele se pot vinde online, nu este necesară prezenţa fizică a vânzătorilor și extragerile se pot face în studiourile de televiziune, fără public. Ar putea face aceste lucruri măcar să își acopere 80 la sută sau chiar 100 la sută din chletuielile lunare curente până se redresează situaţia”.

 

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (27/09/2021)

Cerere de chemare in judecata formulata de un actionar

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (27/09/2021)

Restructurare datorii Computer Learning Center & ISEC Associates