Update articol:
VIDEO INTERVIU

Sorin-Valeriu Naș, MMACA: Finanțarea prin piața de capital și creditele bancare sunt soluții complementare

Antreprenorii pot să afle direct de la reprezentanții Bursei de Valori și ai MMACA care sunt oportunitățile și soluțiile de finanțare oferite de piața de capital, în cadrul unor workshopuri comune, potrivit lui Sorin-Valeriu Naș, Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Acesta ne-a acordat un scurt interviu video, la Forumul Pieței de Capital, organizat de Financialintelligence.ro

 

Ce ne puteți spune despre parteneriatul dintre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Bursa de Valori București?

Sorin-Valeriu Naș: Anul trecut, am încheiat un protocol de colaborare între MMACA și BVB, al cărui scop este de a încerca să venim cu soluții pentru susținerea și dezvoltarea pieței de capital din România. În baza acestui protocol, am demarat, în acest an, o serie de nouă workshopuri, în principalele orașe ale țării, unde Ministerul are structuri teritoriale.

Acest workshop este unul educativ, în care antreprenorii pot să afle direct de la reprezentanții Bursei de Valori și ai MMACA care sunt oportunitățile și soluțiile de finanțare oferite de piața de capital.

Cum poate fi încurajată finanțarea prin piața de capital?

Sorin-Valeriu Naș: Acesta este unul din principalele scopuri ale acestui workshop.

Soluțiile pe care le evidențiem în cadrul workshop-urilor sunt soluții alternative, care nu înlocuiesc finanțarea clasică. Sunt soluții complementare. Acest lucru poate să-i ajute pe antreprenori și în relația cu băncile și în negocierile pentru creditele clasice de tip bancar, dar ofer și o altă posibilitate de mișcare și analiză a afacerilor și soluțiilor de finanțare.

Sorin-Valeriu Naş, MMACA: Fac un apel la ASF pentru a veni cu soluţii de relaxare si simplificare a documentelor necesare activităţii pe piaţa de capital pentru că trebuie să creştem din nou numărul intermediarilor

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (10/04/2020)

Recomandari privind AGAO & AGAE din 29/30.04.2020 in contextul COVID-19

PATRIA BANK S.A. (PBK) (10/04/2020)

Hotarari AGA O & E 10.04.2020

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (10/04/2020)

Completare ordine de zi AGOA 27(28) aprilie 2020

SOCEP S.A. (SOCP) (10/04/2020)

Convocator completat AGAO 28/29.04.2020

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (10/04/2020)

Informare privind AGOA/AGEA din 15/16.04.2020