Update articol:
În luna iunie, când protestele din Statele Unite s-au radicalizat, tot mai multe voci -politicieni, inflenceri, editorialiști sau comentatori de presă - au acuzat că în spatele acţiunilor de stradă ar sta miliardarul George Soros

Soros finanţează cu 220 de milioane de dolari “construirea puterii în comunitățile negre” din SUA

soros-poster

Fundațiile „Open Society”, ale miliardarului George Soros, au anunțat în această lună investiții în valoare totală de 220 de milioane de dolari în organizații emergente și lideri care construiesc putere în comunitățile negre din SUA, “pentru a sprijini mișcarea istorică a acestei națiuni spre justiție rasială”, potrivit informaţiilor de pe site-ul  oficial www.opensocietyfoundations.org/.

Cea mai mare pondere a acestui sprijin – 150 de milioane de dolari – va fi printr-un set de subvenții timp de cinci ani pentru organizațiile de justiție conduse de negri “care au contribuit la crearea și susținerea actualului impuls către egalitatea rasială”.

“Răspunsul Societății Deschise reflectă convingerea noastră că progresul real necesită sprijin susținut pe parcursul mai multor ani și lăsându-i pe liderii responsabili de comunitățile afectate să formeze calea de urmat”, se mai spune în anunţul oficial.

„Este puternic şi de inspiraţie să trăiești acest moment de transformare în mișcarea de justiție rasială”, a spus președintele Fundației „Open Society”, Patrick Gaspard, adăugând: „Suntem onorați să putem continua activitatea vitală de luptă pentru drepturi, demnitate și echitate pentru oamenii oprimați, începută de fondatorul și președintele nostru, George Soros.

Recunoaștem că lupta de demontare a rasismului sistemic este una continuă; a existat din zorii republicii până în zilele noastre și este încorporat în toate nivelurile de guvernare și în sistemele noastre penale și de justiție. Dar intensitatea oamenilor care au ieșit în stradă pentru a cere ca această națiune să facă mai bine – oameni de toate vârstele, din toate mediile și din toate colțurile acestei țări – ne oferă speranță tuturor.

Succesul acestei mișcări, cea mai mare din istoria SUA, se va măsura de-a lungul anilor, nu în săptămâni”, a declarat Tom Perriello, director executiv al Open Society-SUA. 

Beneficiarii acestui set de investiții variază de la grupuri emergente la forțe mai stabile pentru drepturile civile. Printre aceștia: Black Voters Matter, Circle for Justice Innovations, Repairers of the Breach and the Equal Justice Initiative. 

Unii luptă pentru a pune capăt poliției, așa cum o știm noi, iar alții luptă pentru accesul la buletinele de vot, potrivit informaţiilor Open Society, menţionând: “Împreună, aceste organizații alcătuiesc un ecosistem vital al justiției, unul care este pregătit să exploateze energia extraordinară de astăzi și să asigure că are ca rezultat o reformă semnificativă”.

„Acesta este momentul pentru acțiuni urgente și îndrăznețe pentru a combate nedreptatea rasială din America”, a declarat Alex Soros, vicepreședinte al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă. „Aceste investiții vor împuternici liderii dovediți din comunitatea Neagră să recreeze poliția, să încheie încarcerarea în masă și să elimine barierele de oportunitate care au fost sursa inechității de prea mult timp.”

Open Society va face, de asemenea, o serie de investiții substanțiale, în valoare totală de 70 de milioane de dolari, în eforturi mai imediate de a promova justiția rasială.

În luna iunie, când protestele din Statele Unite s-au radicalizat, tot mai multe voci -politicieni, inflenceri, editorialiști sau comentatori de presă – au acuzat că în spatele acţiunilor de stradă ar sta miliardarul George Soros.

Limbajul agresiv față de Soros a explodat pe site-urile de socializare precum Twitter,  tweet-urile negative despre Soros au crescut de la 20.000 pe zi la 26 mai la peste 500.000 pe zi pe 30 mai.

Marea majoritate a acestor tweet-uri susțin că Soros plătește protestatarii pentru revolte și că finanțează Antifa. Un număr mai mic susține că intenționează să radicalizeze afro-americanii pentru a submina societatea și a permite preluarea “globalistă” a Americii, în timp ce unii ajung până la a susține că moartea lui George Floyd a fost de fapt un eveniment fals dislocat de Soros pentru a precipita actuala criză, potrivit presei americane.

Numeroşi activiști de dreapta au susținut că Soros finanțează protestele în urma uciderii lui George Floyd. Candace Owens a scris: „Așa cum a făcut și cu Antifa, democratul George Soros îi finanţează pe acești tâlhari. El finanțează haosul prin intermediul Fundației Open Society”.

Alții au folosit un limbaj mai conspirativ pentru a descrie teoriile lor despre implicarea lui Soros. Postările din mai multe grupuri Facebook anti-Soros au recirculat un articol din 2016 care susține că un document “scurs” a dezvăluit că Soros intenționa să „folosească Black Lives Matter pentru federalizarea poliției americane”.

Antreprenorul „Network marketing”, Laire Lightener, le-a scris adepților ei de pe Facebook – 84k – că „Obiectivul nr. 1 al lui George Soros în viață este să distrugă America, astfel încât globaliștii să o poată prelua. El finanțează mișcarea #BLM și revoltele care se petrec în întreaga națiune de fiecare dată când globaliștii decid că au nevoie de un nou război”.

Mișcarea activistă „Black Lives Matter” este alimentată cu granturi de milioane de dolari (650.000 de dolari numai în 2016) de către grupurile controlate de Soros.

Fondată în 2013, Black Lives Matter (BLM) este o mișcare internațională pentru drepturile omului, originară din comunitatea afro-americană, care inițial se manifesta pașnic împotriva violenței și a rasismului sistemic din societatea americană.

Curentul de opinie dezvoltat de „Black Lives Matter” este că, în Statele Unite, poliția este o unealtă a represaliilor albilor asupra persoanelor de culoare.

 

 

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/07/2021)

Semnare contracte vanzare-cumparare actiuni

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/07/2021)

Rezultate financiare semestriale S1 2021 (rezultate individuale OMV PETROM S.A.)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/07/2021)

Situatia detaliata a investitiilor la 30.06.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (28/07/2021)

Perioada inchisa tranzactionare: 29.07.2021 - 27.08.2021