Update articol:

Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, trimis în judecată de DNA pentru delapidare; prejudiciu de peste 16 milioane de euro

dna

Omul de afaceri Ştefan Tache, soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, a fost trimis în judecată de DNA, alături de trei directori ai unei societăţi financiare nebancare (IFN), într-un dosar de delapidare cu contracte de leasing în care prejudiciul se ridică la peste 16 milioane de euro, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, în dosar au mai fost trimişi în judecată omul de afaceri Bogdan Florin Dinu şi trei directori ai Fortis Lease România IFN SA – Marinela Căzănaru (director general), Ionuţ Costea (director de risc, director departamentul de credite, director general adjunct) şi Viorel Dănuţ Lupu (director de vânzări).

Iniţial, dosarul a fost deschis de DIICOT în noiembrie 2017, după care a fost declinat la DNA în anul 2018, ca urmare a soluţionării de către procurorul general a unui conflict de competenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie 2007 – septembrie 2008, directorul general al unei instituţii financiare nebancare, beneficiind de ajutorul celor doi directori din subordinea sa, ar fi încheiat fără drept un număr de 42 contracte de leasing financiar cu societăţile controlate de cei doi oameni de afaceri (Ştefan Tache şi Bogdan Florin Dinu – n.r.).

Contractele respective ar fi fost încheiate cu încălcarea normelor Băncii Naţionale a României şi a celor interne ale societăţii conduse de cei trei directori.

Prin aceste demersuri instituţia financiară nebancară ar fi fost prejudiciată cu suma de 16.313.843 de euro.

Instituţia financiară nebancară – BNP Paribas Leasing Solutions IFN SA – care succede în drepturi societatea păgubită – Fortis Lease România IFN SA – s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 17.645.271 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.