Update articol:

Statista: Țările cele mai atractive pentru lucrătorii lumii

www.statista.com www.statista.com

Dorința lucrătorilor de a se muta dintr-o ţară în alta pentru un loc de muncă este în scădere. Grupul Boston Consulting a realizat un sondaj pe 366.000 de persoane din 197 de țări privind tendințele forței de muncă și preferințele de muncă.
57% dintre cei chestionați au spus că se vor muta în străinătate pentru muncă, în scădere faţă de 2014, la sondajul precedent, când 64% şi-au exprimat intenţia de lucreze în altă ţară.
Niall McCarthy de la Statista (https://www.statista.com/chart/15290/share-of-people-willing-to-move-to-the-following-countries-for-work/)  scrie că populaţia din ţările în curs de dezvoltare au cea mai mare dorință de relocare în străinătate (90% dintre cetăţenii Indiei și 70% din Brazilia), spunând că ar fi dispuși să se mute în altă țară pentru jobul potrivit.
În 2014, SUA a fost catalogată cea mai populară destinație de lucru la nivel mondial și rămâne în poziția de top şi în acest an.
34% dintre respondenții sondajului au declarat că ar fi dispuși să se mute în SUA ca să muncească. În Europa, Marea Britanie a fost cea mai populară destinație pentru lucrătorii străini în 2014, dar, din cauza Brexit, aceasta a căzut pe locul al cincilea în top.
Marea Britanie a fost înlocuită de Germania, care este pe locul al doilea în clasament, 26% dintre lucrătorii străini considerând că este cea mai atractivă destinație posibilă.
Având în vedere creșterea economică meteorică, potrivit Statista, China este vizibilă prin absenţa sa din listă, iar singura intrare asiatică este Japonia, pe locul al zecea.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/07/2024)

Deconectarea automata a Unitatii 1 CNE Cernavoda

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (19/07/2024)

Incheiere act aditional la contractul de finantare cu Raiffeisen Bank

AAGES S.A. (AAG) (19/07/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014