Update articol:

Generalul Ştefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al Armatei: “Cei care ne guvernează nu știu să facă acte normative; fericiți sunt cei care mai cred în vreun partid politic, eu sunt dezamăgit”

Foto Facebook Foto Facebook

Nu mai este zvon, este certitudine. Cei care ne guvernează nu știu să facă acte normative, a scris, pe Facebook, generalul Ştefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al Armatei Române, în perioada 1 ianuarie 2011 – 1 ianuarie 2015, fâcând referire la HOTĂRÂRE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ din 28.07.2020 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Domnia sa a explicat: «În Stare de urgență au dat “recomandări”, dar au scos armata înarmată pe străzi. Atunci am evitat să critic măsurile, deoarece era Stare de urgenţă!

Și, în acea situație, orice critică ar fi putut fi interpretată ca instigare. Oricum, acum am înțeles că nici nu ar fi înțeles asta și nu ar fi știut să folosească toate prerogativele unei situații speciale. Am înțeles mult prea târziu, atunci când ministrul de interne ne povestea sau ne explică o Ordonanța militară! Cu …recomandări!

A trecut emoția inițială, s-au făcut achizițiile mult dorite, au trecut două luni.

Guvernul a lucrat “pe brânci”, în Stare de urgență, și a născocit o lege a unei stări de alertă (la ce? Era deja pandemie. Alertă e o stare de pregătire pentru un pericol iminent). După multe bâlbe, s-a aprobat legea, cu trei zile neacoperite de nicio prevedere legală, întrucât se terminaseră formularele pentru decrete de prelungire a Stării de urgență.

Au urmat ordine care încălcau Constituția. Fără o lege care să spună clar că e epidemie și cine are dreptul să ne spună ce să facem și ce nu. Ar fi spus asta un regulament acceptat la nivel european, dar ce se întâmplă dacă nu se respectă regulile? Era clar că trebuia stabilit la nivel național. Dar nu a fost vinovat cine a emis prost actul normativ, ci CCR, care le-a spus că nu e bine.

După ce au fost făcuți vinovați toți cei care nu aveau nicio putere să dreagă prostiile făcute, au crescut cazurile de îmbolnăviri, la cel mai mate nivel din Europa. Alertați (pentru că suntem în Alertă!), guvernanții s-au întrunit. Și au dat o Hotărâre. În care au hotărât să propună. Și au decis să paseze răspunderea (era să scriu “motanul”, dar situația este prea gravă pentru a mai glumi).

Pentru că tot vin alegerile locale, să răspundă primarii!
Probabil că școlile se vor deschide la fel, prin decizia directorilor.
Sau a elevilor?
Și mai grav este că nu există alternativă. Majoritatea parlamentară și-a demonstrat incapacitatea prin incoerenţă, obediență față de lider și oportunism, cedând puterea în momentul de criză. Speranța Galbenă mult așteptata s-a dovedit incapabilă și incompetentă. Unii voiau să altereze justiția pentru a evita pușcăria, ceilalți și i-au scos pe ai lor, pe șest. După care guvernul s-a hotărât că nu are nevoie de parlament, este în război cu CCR și Avocatul poporului. Pus politic de ceilalți. De parcă ei nu l-au avut pe al lor!
Fericiți sunt cei care mai cred în vreun partid politic. Eu sunt dezamăgit.
Aștept soluții de la cei care văd mai clar și mai optimist ca mine».

 

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022