Update articol:

Stelian Ion: MJ nu avea cum să dea aviz pe Programul “Anghel Saligny”; nu am primit până acum originalul

desfiinţarea SIIJ stelian ion Sursa Facebook

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat miercuri că nu avea cum să dea un aviz pe Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny” pentru că, până în prezent, nu a primit proiectul în original, menţionând că acest aviz nu trebuie privit ca un instrument politic şi “orice presiuni” asupra angajaţilor Ministerului Justiţiei sau asupra ministrului Justiţiei “nu pot fi făcute”.

Ciolacu: Două soluţii pentru USR PLUS – ieşiţi de la guvernare sau semnaţi moţiunea de cenzură a PSD

“Legat de avizul MJ la proiectul “Anghel Saligny”, nici până la această oră nu a venit la MJ originalul acestui proiect, deci nu avea cum să fie dat acest aviz, termenul stabilit prin HG este de 4 zile, deci, fiind un proiect atât de important şi având numeroase observaţii, eu cred că trebuie citit cu mare atenţie acest proiect, nu pe grabă. MJ îşi asumă toată responsabilitatea, nu doar persoana ministrului Justiţiei, sunt acolo profesionişti desăvârşiţi şi când acest specialişti în drept, care au şi experienţă vastă, aduc aminte observaţii, acele observaţii trebuie respectate”, a afirmat Stelian Ion la Parlament, după şedinţa grupului USR.

El a adăugat că nu pot fi făcute presiuni asupra sa şi a experţilor din minister, precizând însă că premierul nu a făcut astfel de presiuni.

“E foarte important să nu privim acest minister şi acest aviz ca pe un instrument politic şi orice presiuni, fie asupra angajaţilor Ministerului Justiţiei, fie asupra ministrului Justiţiei, nu pot fi făcute. Asupra mea nu s-au exercitat presiuni, premierul nu mi-a spus nimic legat de chestiunea aceasta, a întrebat dacă există acest aviz, înţeleg că se doreşte foarte mult, dar chiar şi pentru responsabilitatea şi răspunderea premierului, a întregului Guvern, semnătura ministrului Justiţiei este foarte importantă. Aşa că indiferent că le place sau nu le place unora dintre membrii Guvernului sau premierului un anumit aviz venit de la MJ, el trebuie respectat şi în niciun caz avizul nu trebuie dat pe genunchi, în grabă, trebuie citit foarte atent acest act normativ.

Şedinţa de guvern programată în prima parte a zilei de miercuri a fost suspendată, urmând să fie reluată la ora 19,00,

Premierul Florin Cîţu a susţinut miercuri că procedurile de avizare pentru Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny” au fost respectate, dar nu a fost adoptat pentru că era un aviz de la Ministerul de Finanţe cu observaţii. Întrebat dacă va fi aprobat acest proiect cu riscul ca USR PLUS să iasă de la guvernare, premierul a răspuns: “Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele şi procedurile îndeplinite, trece”.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (17/09/2021)

Actionari cu drept de vot suspendat in AGOA si AGEA - 20/21.09.2021 - EN

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (17/09/2021)

Solutii finantare ale planului investitional in RET al Transelectrica 2021-2025

CONTED SA (CNTE) (17/09/2021)

Hotarari AGA E 17 Septembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (17/09/2021)

Actionari cu drept de vot suspendat in AGOA si AGEA - 20/21.09.2021