Update articol:

Steven Mnuchin: Planul SUA de ajutoare de 1 trilion de dolari este finalizat şi va fi introdus luni în Congres

https://twitter.com/stevenmnuchin1/photo https://twitter.com/stevenmnuchin1/photo

*Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat duminică că republicanii și-au finalizat planul de ajutoare privind combaterea coronavirusului

*Planul este în valoare de aproximativ 1 trilion de dolari

 

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat duminică că republicanii și-au finalizat planul de ajutoare pentru combaterea coronavirusului, în valoare de aproximativ 1 trilion de dolari, și intenționează să fie introdus astăzi în Congres, potrivit CNBC.

“Avem un plan întreg”, a spus Mnuchin la “Fox News Sunday”, după întârzierile în elaborarea planului de săptămâna trecută. Liderul majorității senatului, Mitch McConnell, a declarat că autorităţile de la Casa Albă au solicitat mai mult timp pentru a „revizui detaliile fine”.

Mnuchin speră ca  membrii Congresului să colaboreze într-o manieră bipartizană pentru a aproba propunerea republicană, care este de aşteptat să includă un nou ajutor de 1.200 de dolari pentru americani şi prevederi referitoare la răspunderea companiilor şi şcolilor.

Proiectul va modifica, de asemenea, suplimentul federal de indemnizaţii pentru şomaj, pentru a include înlocuirea în proporţie de circa 70% a salariilor americanilor, în loc de sporul de 600 de dolari pe săptămână pentru toţi beneficiarii. Acest beneficiu, care a fost o componentă cheie a Legii CARES de 2.200 de miliarde de dolari, s-a încheiat.

“Putem progresa foarte rapid cu democraţii în aceste probleme. Am progresat foarte rapid înainte şi nu văd niciun motiv pentru care nu ne-am mai mişca rapid din nou. Şi dacă vor exista probleme care vor dura mai mult, ne vom ocupa şi de acestea ”, a spus Mnuchin.

Larry Kudlow, consilierul economic al Casei Albe, a declarat duminică la CNN că propunerea republicană este un ”pachet foarte bine conceput”. El a mai spus că administraţia Trump intenţionează să extindă moratoriul federal privind evacuarea chiriaşilor care nu îşi pot plăti chiriile, dar nu a specificat dacă acest lucru ar fi inclus în această legislaţie.

Democrații și-au exprimat opoziția față de o abordare fragmentară a planului. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat că democraţii au fost ”nerăbdători să negocieze” cu republicanii de la jumătatea lunii mai, când camera inferioară a aprobat un pachet de salvare pentru coronavirus de 3.000 de miliarde de dolari. Proiectul de lege, aprobat aproape în totalitate cu voturi democratice, nu a ajuns la un rezultat în Senatul controlat de GOP.

”Sunt în degringoladă, iar această întârziere provoacă suferinţe pentru familiile Americii”, a spus Pelosi despre republicani la emisiunea ”Face the Nation” de la televiziunea CBS.

Duminică Pelosi  a pledat pentru suplimentul federal pentru șomaj, sugerând că un  calcul al unei sume specifice pentru fiecare persoană ar fi dificil.

Republicanii susțin că acordarea beneficiului săptămânal de 600 de dolari ar putea inhiba redresarea economică a Statelor Unite, deoarece unii lucrători ar putea câștiga mai mulți bani pe asigurarea de șomaj decât o fac la locul de muncă.

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (14/04/2021)

VAN la data de 31.03.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (14/04/2021)

Perioada inchisa tranzactionare 15.04.2021 - 14.05.2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (14/04/2021)

Structura actionariat la data de 31 martie 2021