Update articol:

Studiu CDC: O sigură doză de vaccin Pfizer sau Moderna a fost 80% eficientă în prevenirea Covid

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com
  • O singură doză de vaccin Pfizer sau Moderna a fost eficientă în proporţie de 80% în prevenirea infecțiilor COVID, potrivit unui nou studiu CDC.

  • Două doze sunt mai bune decât una, a spus CDC, adăugând că eficacitatea vaccinurilor a crescut la 90% la două săptămâni după a doua doză.

 

O singură doză de vaccin Pfizer sau Moderna  a fost eficientă în proporţie de 80% în prevenirea infecțiilor cu coronavirus, potrivit unui nou studiu al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor privind lucrătorii din domeniul sănătății care au fost vaccinați.

Eficacitatea imunizării parțiale a fost văzută la două săptămâni după prima doză, potrivit CDC, care a analizat aproape 4.000 persoane din domeniul sănătății, primii respondenți și lucrători din prima linie în perioada 14 decembrie – 13 martie. Lucrătorii din domeniul sănătății din studiu, care a fost publicat luni, nu aveau documente anterioare de laborator cu privire la infecția cu Covid-19.

Două doze sunt mai bune decât una, au spus oficialii federali din domeniul sănătății, adăugând că eficacitatea vaccinurilor a crescut la 90% la două săptămâni după a doua doză.

„Aceste descoperiri indică faptul că vaccinurile autorizate cu ARNm COVID-19 sunt eficiente pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, indiferent de simptome, în rândul adulților”, a scris agenția americană în studiu. „Vaccinarea COVID-19 este recomandată tuturor persoanelor eligibile.”

Noile descoperiri CDC vor susține probabil argumentele unor experți în sănătate și oficiali din domeniul sănătății publice conform cărora SUA ar trebui să acorde prioritate administrării americanilor doar a unei doze de vaccin înainte de a trece la a doua doză, accelerând ritmul vaccinărilor în întreaga țară.

Spre deosebire de vaccinul Johnson & Johnson, care necesită o singură doză, vaccinurile Pfizer și Moderna necesită două vaccinuri administrate între trei și patru săptămâni. Dr. Anthony Fauci, consilierul șef al Casei Albe, a declarat în repetate rânduri în ultimele luni că SUA ar trebui să se conformeze regimului cu două doze.

Dintre cei 3.950 de participanți la studiu, 2.479 sau 62,8% au primit ambele doze recomandate, iar 477 sau 12,1% au primit o singură doză, a spus CDC. Rata infecției în rândul participanților care au fost vaccinați a fost de 0,04, comparativ cu 1,38 pentru cei care nu au fost vaccinați.

Studiul a fost realizat în opt locații din SUA: Phoenix, Tucson și alte zone din Arizona; Miami, Florida; Duluth, Minnesota; Portland, Oregon; Temple, Texas; și Salt Lake City, Utah. Majoritatea participanților erau femei, albi și nu prezentau afecțiuni cronice, potrivit CDC.

Descoperirile intermediare ale eficacității vaccinului pentru ambele tipuri  completează și extind estimările eficacității vaccinului din alte studii recente, a spus CDC. Un studiu amplu publicat în New England Journal of Medicine în februarie a constatat că vaccinul Pfizer era 94% protector împotriva Covidului simptomatic.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022