Update articol:

Studiu: Cercetătorii suedezi oferă 23 de dolari persoanelor care se vaccinează

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

* Oamenii de știință suedezi încearcă să afle dacă stimulentele financiare ar putea încuraja oamenii să se vaccineze împotriva Covid-19.

*Distribuirea cardurilor cadou de 23 USD este una dintre cele patru tehnici testate pentru a determina modul în care publicul ar putea fi motivat să accepte vaccinul.

 

Oamenii de știință suedezi încearcă să afle dacă stimulentele bănești ar putea motiva oamenii să se vaccineze împotriva Covid-19, scrie CNBC. Cercetătorii de la Universitatea Lund din Suedia au început un studiu care va testa diferite modalități de încurajare a vaccinărilor, la care participă 8.200 de persoane nevaccinate sub vârsta de 60 de ani.

Lansările de vaccin Covid-19 se află în diferite stadii din regiunile suedeze, dar mulți oferă acum vaccinul tuturor adulților cu vârsta peste 18 ani. Potrivit Agenției de Sănătate Publică din Suedia, vaccinările pentru tinerii de 16 și 17 ani este posibi să înceapă din august.

Țara a evitat în mod controversat măsurile de blocare la începutul pandemiei, dar ulterior a impus unele reguli cum ar fi portul măştii, deoarece populația sa a fost lovită de un vârf al pandemiei în iarnă.

În studiul Universității Lund, participanților li s-a alocat în mod aleatoriu una dintre cele patru tehnici de motivație. Primului grup i s-au dat informații despre vaccinurile disponibile – în Suedia, acestea sunt vaccinurile Pfizer-BioNTech, Janssen și Moderna, pentru oamenii sub 60 de ani. Cea de-a doua grupă a fost rugată să formuleze un argument despre care cred că va convinge pe altcineva să ia vaccinul, în timp ce al treilea grup a fost rugat să facă o listă a persoanelor dragi pe care ar dori să le protejeze cu vaccinul. În cele din urmă, o a patra tehnică de plată a oamenilor pentru a se vaccina a fost utilizată la unii dintre participanții la studiu.

Un număr de participanți au fost, de asemenea, folosiți ca grup de control și nu au fost supuși niciunei metode specifice de motivație – totuși, au fost „încurajați” să se vaccineze.

Cercetarea a început la începutul acestui an, oamenii de știință așteaptând rezultate provizorii în septembrie. „Intenția de a vaccina” a participanților – indiferent dacă doresc să se vaccineze în prima lună după ce vaccinul devine disponibil pentru ei – și datele oficiale vor fi utilizate pentru a măsura succesul celor patru tehnici motivaționale ale studiului.

În prezent, 39% din populația Suediei este complet vaccinată, în timp ce 22% din populație a avut o singură doză de vaccin, potrivit Our World in Data.

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii