Update articol:

SUA: Camera Reprezentanţilor a aprobat un acord bugetar care evită un ‘shutdown’

sursa Pixabay

Camera Reprezentanţilor a aprobat marţi un acord bugetar cu Casa Albă şi tabăra republicană prin care se evită epuizarea bruscă a finanţărilor guvernamentale pe 30 septembrie, situaţie cunoscută sub denumirea de “shutdown”, informează AFP, potrivit Agerpres.

Textul, care prelungeşte bugetul până la 11 decembrie, urmează să fie adoptat de Senat şi apoi promulgat de preşedintele Donald Trump pentru a intra în vigoare.

“Am ajuns la un acord cu republicanii” din Congres, precum şi cu secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, “pentru a adăuga aproape opt miliarde de dolari în asistenţă alimentară atât de necesară pentru şcolari şi familiile care suferă de foame”, a scris într-un comunicat preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi.

Pentru a ajuta milioanele de familii care se luptă să se hrănească în timpul pandemiei de COVID-19 care a făcut 200.000 de morţi în Statele Unite, textul prelungeşte un program care îi ajută pe cei ai căror copii primesc de obicei mese gratuite sau mai ieftine la şcoală, în condiţiile în care multe şcoli sunt închise.

Republicanii au respins o primă versiune a proiectului chiar înainte ca acesta să fie supus la vot, argumentând că nu ţine cont de nevoile fermierilor. Democraţii moderaţi au fost, de asemenea, revoltaţi de absenţa unor ajutoare destinate fermierilor. Evenimentele petrecându-se în miezul campaniei electorale, au constituit un aspect crucial.

Noul text include fonduri pentru fermieri, dar prevede şi o “supraveghere sporită” pentru a garanta că această finanţare nu este “utilizată în mod abuziv”, a precizat Pelosi.

Într-un Congres profund divizat, apropierea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie făcea, teoretic, puţin probabilă ajungerea la un acord amplu de către republicani şi democraţi cu privire la bugetul pe 2021 înaintea încheierii anului fiscal, pe 30 septembrie.

Acordul convenit marţi amână negocierile dure în acest domeniu până pe 11 decembrie.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/10/2020)

Notificare rascumparare actiuni proprii 12 - 16 octombrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2020)

Numirea domnului Valentin Nae in functia de Director al Sucursalei CNE Cernavoda