Update articol:

SUA: Conglomeratul Trump Organization, vizat de o anchetă penală

Letitia James Sursa foto: twitter.com

Trump Organization, conglomeratul de companii care aparţine familiei fostului preşedinte american Donald Trump, este vizat de o anchetă penală, a anunţat marţi procuroarea statului New York, Letitia James, potrivit AFP.

“Am informat Trump Organization că ancheta noastră asupra acestei organizaţii nu mai este doar de natură civilă”, a spus Fabien Levy, purtătorul de cuvânt al procuroarei statului New York, Letitia James.

“Desfăşurăm acum o anchetă activă asupra Trump Organization în materie penală, împreună cu procurorul de Manhattan”, a mai transmis procuroarea prin purtătorul său de cuvânt.

Trump Organization adună sute de companii având legături cu Donald Trump sau cu apropiaţii săi, în special hoteluri, firme imobiliare şi terenuri de golf.

Procurorul de Manhattan, Cyrus Vance, un democrat, a demarat în 2018 o anchetă centrată iniţial pe plăţile efectuate, înainte de alegerile prezidenţiale din 2016, către două presupuse amante ale miliardarului republican şi extinsă acum la acuzaţii de fraudă fiscală, fraudă cu asigurări sau fraudă bancară.

Ancheta se desfăşoară confidenţial în faţa unui mare juriu. Procurorul Vance a obţinut în februarie declaraţiile de venituri ale lui Donald Trump din ultimii opt ani, precum şi cele ale Trump Organization, la finalul unei lungi bătălii juridice.

Donald Trump, care a părăsit Casa Albă în ianuarie, neagă orice neregulă şi a spus că ancheta este “cea mai mare vânătoare de vrăjitoare politică din istoria” SUA, potrivit Agerpres.

BVBStiri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii

ZENTIVA S.A. (SCD) (24/09/2021)

Convocare AGAO - 1 noiembrie 2021

Turbo Long on Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA (RCSNGTL1) (24/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:35 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (24/09/2021)

Semnarea unui contract de vanzare-cumparare pentru One Athenee