Update articol:

SUA declară starea de urgență, pentru a menține alimentarea cu benzină, după ce Colonial nu reușește să repornească conducta atacată de hackeri

cybersecurity atac cibernetic Sursa Pixabay

Guvernul SUA a declarat starea de urgență duminică târziu, ridicând limitele transportului de combustibili pe cale rutieră, în încercarea de a menține liniile de alimentare deschise, pe măsură ce temerile de penurie au crescut după oprirea conductei Colonial.

“Această Declarație abordează condițiile de urgență care creează necesitatea transportului imediat al benzinei, motorinei, combustibilului pentru avioane și altor produse petroliere rafinate și oferă scutirea necesară”, a spus Departamentul Transporturilor.

Ofiţerul presă al Casei Albe, Jen Psaki, a adăugat că „pe măsură ce Administrația lucrează pentru a atenua potențialele întreruperi ale aprovizionării ca urmare a incidentului Colonial Pipeline, @USDOT ia măsuri astăzi pentru a permite flexibilitatea camioanelor din 17 state”.

Miscarea a ridicat limitele transportului de combustibili pe șosea pentru a atenua problemene de la închiderea conductei Colonial, care transportă aproape jumătate din combustibilul consumat pe coasta de est a SUA, în urma unui atac cibernetic de ransomware de vineri.

Decizia vine în timp ce guvernul se luptă să rezolve consecințele  închiderii Colonial, cea mai mare conductă de produse rafinate din SUA, transportând 2,5 milioane  barili de combustibil pe zi de la rafinării de pe coasta Golfului către piețe precum Atlanta, Washington și New York.

Dacă conducta nu va fi redeschisă rapid, impactul asupra prețurilor ar putea deveni sever în următoarele zile, a declarat Patrick De Haan, șeful analizei petroliere la furnizorul de date GasBuddy. „Ne dăm seama că gravitatea acesteia este poate mai rea decât ceea ce ne așteptam”, a spus De Haan.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (16/08/2022)

Detalii teleconferinta rezultate S1 2022

TERAPLAST SA (TRP) (16/08/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 8 august - 12 august 2022

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.001/34,800/33,800 (EBDOWTS22) (16/08/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 16 si 17 August 2022

PREFAB SA (PREH) (16/08/2022)

Raport semestrial S1 2022