Update articol:

SUA: Preşedintele Biden cere Germaniei continuitate în cooperarea referitoare la gazoductul Nord Stream 2

Preşedintele american Joe Biden a solicitat continuarea cooperării referitoare la acordul dintre SUA şi Germania privind controversata conductă Nord Stream 2, pe fondul pregătirilor la Berlin pentru formarea unui nou guvern, transmite dpa.

Preşedintele Biden a subliniat importanţa continuării activităţii privind aplicarea acestui acord, a anunţat sâmbătă Casa Albă după discuţiile preşedintelui american cu cancelarul interimar Angela Merkel, la care a participat şi Olaf Scholz, ministrul de finanţe care probabil îi va succeda la şefia guvernului. Conversaţia a avut loc în marja summit-ului G20 de la Roma.

Preşedintele american Joe Biden a evidenţiat, de asemenea, importanţa continuării activităţii de implementare a Declaraţiei comune SUA-Germania privind sprijinul acordat Ucrainei şi Strategiei europene a securităţii energetice pentru a se asigura că Rusia nu poate manipula fluxurile de gaze naturale în scopuri politice dăunătoare, a mai spus Casa Albă, potrivit Agerpres.

Acordul prevede impunerea de sancţiuni Rusiei în cazul în care conducta este folosită ca armă geopolitică.

Gazoductul Nord Stream 2 porneşte de la Vîborg în Rusia prin Marea Baltică şi ajunge la Lubmin, în apropiere de Greifswald, în statul Mecklenburg Pomerania Inferioară din nord-estul Germaniei.

Washingtonul susţine că această conductă creşte dependenţa Europei de Rusia.

Social-democratul Olaf Scholz se află în prezent în negocieri cu Verzii şi cu FDP pentru a forma un guvern de coaliţie după alegerile de luna trecută. Partidele au opinii diferite cu privire la conductă, Verzii fiind împotrivă, în timp ce FDP este sceptic.

Pe lângă energie, Biden, Merkel şi Scholz au discutat şi despre eforturile de a continua oferirea de ajutor umanitar Afganistanului. În acest context, preşedintele SUA a mulţumit Germaniei pentru găzduirea a 35.000 de afgani care au fost relocaţi ulterior în SUA.

Totodată, preşedintele Biden a felicitat-o pe Angela Merkel pentru cei peste 16 ani de lidership în dosare importante pentru securitatea şi prosperitatea comune a celor două ţări şi pentru relaţia transatlantică.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative