Update articol:

SUA promit un răspuns “rapid şi ferm” la orice atac iranian

MIke Pompeo - Foto Twitter MIke Pompeo - Foto Twitter

Şeful diplomaţiei de la Washington, Mike Pompeo, a promis joi un “răspuns rapid şi ferm” la “orice atac” din partea Iranului sau aliaţilor acestuia contra unor interese americane, potrivit AFP, citată de Agerpres.

“Nu căutăm războiul”şi “reţinerea de care dăm dovadă în prezent nu trebuie interpretată greşit de Iran ca o lipsă de determinare”, a adăugat el într-un comunicat, în contextul în care Statele Unite au trimis în Golf un portavion şi bombardiere B-52 în faţa ameninţărilor “iminente” atribuite Teheranului.

Potrivit secretarului de stat american, “Republica Islamică Iran se află în ultimele săptămâni la originea unei serii de acţiuni şi declaraţii ameninţătoare care alimentează o escaladare”.

“Patruzeci de ani de crime împotriva soldaţilor americani, atacuri contra instalaţiilor americane şi în care americanii au fost luaţi ostatici de Iran ne reamintesc mereu că trebuie să ne apărăm”, a subliniat el.

“Regimul de la Teheran trebuie să înţeleagă că orice atac desfăşurat de el sau de complicii săi, oricare ar fi aceştia, contra unor interese sau cetăţeni americani va conduce la un răspuns rapid şi ferm din partea Statelor Unite”, a avertizat secretarul de stat, care s-a întors joi mai repede decât era prevăzut dintr-un turneu în străinătate pentru a participa la reuniuni despre Iran.

“Până în prezent, opţiunea implicită a regimului a fost violenţa şi lansăm un apel celor care la Teheran văd o cale spre un viitor prosper printr-o detensionare a situaţiei să modifice comportamentul regimului”, a adăugat Mike Pompeo.

Washingtonul nu a precizat la ce ameninţare se referă administraţia Donald Trump de la sfârşitul săptămânii trecute când a demarat campania sa de “presiune maximă” pe plan militar.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (24/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/06/2021)

Emitere certificat de inregistrare mentiuni de catre ORC Dolj

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (24/06/2021)

Document informare - alocare actiuni

Erste Group Bank AG (EBS) (24/06/2021)

Notificare - detineri < 4%

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2021)

Ratificarea Acordului intre Guvernele Romaniei si Statelor Unite ale Americii