Update articol:

SUA şi Regatul Unit condamnă tirurile cu rachete împotriva Israelului

israel

Statele Unite au condamnat luni ”cât mai ferm posibil tirurile cu rachete ale Hamas” împotriva Israelului, denunţând o ”escaladare inacceptabilă” şi lansând tuturor părţilor un apel la ”calm” şi la ”dezescaladarea tensiunilor”, relatează AFP.

”Recunoaştem dreptul legitim al Israelului de a se apăra, de a-şi apăra poporul şi teritoriul”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, în timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis să răspundă ”cu forţă”.

“Obiectivul nostru pe termen scurt este dezescaladarea”, a declarat Ned Price presei. ”Mai pe larg, suntem profund preocupaţi de situaţia din Israel, Cisiordania şi Fâşia Gaza, în special de confruntările violente din Ierusalim”, a adăugat el, salutând ”măsurile luate de guvernul israelian în ultimele zile pentru a evita provocările”.

La rândul său, ministrul de externe britanic, Dominic Raab, a condamnat luni atacurile cu rachete ale mişcării Hamas împotriva Israelului, cerând o ”dezescaladare imediată din partea tuturor părţilor”. ”Regatul Unit condamnă atacurile cu rachete asupra Ierusalimului şi a unor obiective din Israel. Violenţa actuală din Ierusalim şi Gaza trebuie să înceteze”, a spus ministrul britanic într-un mesaj postat pe Twitter. ” Avem nevoie de o dezescaladare imediată şi să nu mai fie vizate populaţiile civile”, a indicat el.

 

Situaţia din Cisiordania şi Ierusalimul de Est a fost tensionată de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Numeroşi palestinieni sunt furioşi întrucât poliţia israeliană a restricţionat accesul în unele zone din Oraşul Vechi.

Există temeri că violenţele s-ar putea intensifica luni, când Israelul celebrează Ziua Ierusalimului, care marchează cucerirea jumătăţii de est a oraşului în timpul Războiului de Şase Zile din 1967.

Rachete lansate de mişcarea Hamas asupra Israelului şi raiduri aeriene israeliene în Fâşia Gaza (vezi reacţia Israel)

 

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii