Update articol:

SUA: Steve Bannon, dispus să depună mărturie în faţa comisiei care investighează asaltul asupra Capitoliului

Steve Bannon Steve Bannon

Steve Bannon, fost consilier apropiat al lui Donald Trump, a fost de acord să depună mărturie în faţa comisiei din Congres care investighează asaltul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului, conform informaţiilor apărute în presa americană duminică, informează AFP, potrivit Agerpres.

Schimbarea poziţiei sale a fost raportată de CNN, New York Times şi Washington Post şi are loc înaintea procesului din 18 iulie în care Bannon va fi confruntat cu două acuzaţii de dispreţ penal al Congresului pentru refuzul anterior de a depună mărturie sau de a furniza documente.

Conform presei, avocatul său, Robert Costello, a scris comisiei din Camera Reprezentanţilor pentru a comunica că fostul preşedinte Donald Trump va renunţa la revendicarea privilegiului executiv invocat de Bannon în refuzul de a depune mărturie.

Donald Trump a fost iritat de faptul că niciunul dintre suporterii săi nu a depus mărturie în apărarea sa la şedinţele comisiei care anchetează atacul din partea susţinătorilor fostului preşedinte care au încercat să împiedice certificarea în Congres a înfrângerii candidatului republican de către democratul Joe Biden la alegerile din noiembrie 2020.

Democrata Zoe Lofgren, membră în comisie, a declarat pentru CNN că s-a primit o scrisoare în jurul miezului nopţii sâmbătă şi că se aşteaptă să primească veşti din partea lui Steve Bannon.

Nu este clar dacă Bannon va fi de acord cu practica comisiei de anchetare în privat a martorilor înaintea unei posibile mărturii publice. Conform informaţiilor apărute în presă, în scrisoarea adresată comisiei de Costello se indică faptul că Steve Bannon doreşte să depună mărturie în cadrul unei audieri publice.

Steve Bannon, figură proeminentă în cercurile mass-media de dreapta, a fost unul din arhitecţii victoriei prezidenţiale a lui Donald Trump în 2016 şi principalul strateg de la Casa Albă în 2017.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative